Ainekset
200 g
tummaa suklaata
200 g
voita
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2-3 rkl
mantelirouhetta
5 rkl
kaakaojauhetta
1,5 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1-2 tl
chilirouhetta tai 1 punainen tuore chili hienonnettuna
<b>Kuorrutus:</b>
150 g
tummaa suklaata
1 dl
kermaa
25 g
voita
Valmistusohjeet
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata voi kattilassa ja nosta kattila sitten liedeltä. Paloittele lämpimään voihin suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, myös chili, ja siivilöi ne taikinaan.
Kaada tasaiseksi sekoitettu seos vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Kuorrutus: Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaa sekä voi ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kaada hieman jäähtyneen kakun päälle. Resepti: Alex Nurmi