Thaimaalainen kirkas kanakeitto – tom yum kai ja helppo jäätelökakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Thaimaalainen kirkas kanakeitto – tom yum kai ja helppo jäätelökakku

Thaimaalainen kanakeitto sopii tulisen ruoan ystäville.

28.3.2007 11:32

Ainekset

  • <b>Thaimaalainen kirkas kanakeitto - Tom yum kai:</b>

  • 600 g

    kanan rintafileetä

  • 1,5 l

    kanalientä

  • 4

    vartta sitruunaruohoa

  • 6

    limetin lehtiä

  • 150 g

    siitakesieniä

  • 2 tl

    sokeria

  • 5 rkl

    kalakastiketta

  • 4

    limetin mehu

  • 10

    kirsikkatomaattia

  • 4-5

    punaista tulista chiliä

  • <b>Jäätelökakku:</b>

  • 0,5 l

    tuhtia suklaajäätelöä esim. Ben&amp;Jerry’s New York super fudge chunk

  • 0,5 l

    vaniljajäätelöä esim. Ben&amp;Jerry&#039;s Reilun kaupanjäätelö

  • kaurakeksejä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa rintafileet ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Kuori sitruunaruoho ja leikkaa se noin 2 cm pitkiksi paloiksi. Murskaa vartta hieman, että maut pääsevät irti.

  2. Suikaloi limen lehdet. Lisää ne sekä sitruunaruoho kiehuvaan kanaliemeen. Anna kiehua hetki ja lisää kanafileesuikaleet ja puolitetut siitakesienet. Anna kiehua pari minuuttia, että kana kypsyy.

  3. Mausta kalakastikkeella, limetin mehulla ja sokerilla. Lisää lopuksi puolietut kirsikkatomaatit ja silputtu chili. Kuumenna ja tarjoile.

  4. <b>Jäätelökakku:</b> Tarvitset jäätelökakun tekemiseen esim. leipävuoan tai kakkuvuoan. Anna jäätelöiden pehmitä huoneenlämmössä, että niitä on helpompi käsitellä. Laita vuoan pohjalle vaniljajäätelöä. Lado sen päälle yksi kerros keksejä. Keksien päälle runsaasti suklaajäätelöä ja sen päälle taas keksejä. Jatka, kunnes vuoka on täynnä ja jäätelö ja keksit käytetty. Pakasta yön yli ja tarjoile sellaisenaan tai kinuski- tai marjakastikkeen kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit