Kalkkunakepakot satay ja papusalaattia

Ainekset

Kalkkunakepakot satay:
700 g
kalkkunan rintafileetä
suolaa
satay-kastike:
1 dl
maapähkinöitä
2 rkl
sokeria
3 rkl
soijaa
2 rkl
rypsiöljyä
0,5 dl
kookosmaitoa
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
suolaa
Papusalaatti:
400 g
vihreitä pakastepapuja
2
valkosipulin kynttä
2 tl
raastettua inkivääriä
0,5 dl
rypsiöljyä
1 rkl
valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
1 tl
suolaa
mustapippuria rouhittuna

Valmistusohjeet

  1. Kalkkunakepakot satay:
    Leikkaa kalkkunan rintafilee ohuiksi viipaleiksi. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kaada kastike viipaleille ja anna marinoitua tunti pari. Pujota kalkkunaviipaleet liotettuihin varrastikkuihin ja paista kypsiksi kuumassa öljyssä isossa paistinpannussa. Laita valmiit kepakot uunivuokaan, peitä foliolla ja pidä lämpiminä 50 asteisessa uunissa.

    Papusalaatti:
    Sulata pavut ja käytä ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulin kynnet, inkivääri, viinietikka, sokeri, suola ja mustapippuri. Kaada kastike papujen päälle kulhoon, sekoita ja anna tekeytyä hetki. Tarjoile kalkkunakepakoiden kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää