Fenkolikeittoa ja munakoisokaviaaria

Ainekset

Fenkolikeittoa ja valkosipuliranskankermaa:
3
fenkolia
1
jauhoinen peruna
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
merisuolaa
2 dl
kuohukermaa
vettä
lisäksi:
2 dl
ranskankermaa
1
valkosipulin kynsi
mustapippuria
Munakoisokaviaari:
1
iso munakoiso
2-3
valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa
tuoretta yrttiä esim. timjamia
mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Fenkolikeitto:
    Poista fenkoleista kanta, kuori ne, sipulit sekä peruna ja pilko kaikki ainekset pieniksi. Kuullota oliiviöljyssä fenkoli, salottisilppu ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Lisää vettä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Keitä ainekset kypsiksi. Soseuta tehosekoittimella tai sauvasekoittimella ja siivilöi. Lisää kerma ja kiehauta. Vatkaa ennen tarjoilua sauvasekoittimella, niin saat keitosta kuohkeaa.
    Nauti keitto munakoisokaviaarin, vaalean leivän ja valkosipulilla sekä mustapippurilla maustetun ranskankerman kanssa.

    Munakoisokaviaari:
    Huuhtele munakoiso hyvin ja viipaloi n. 1,5cm paksuisia siivuja. Ripottele suolaa pinnalle ja anna niiden ”hikoilla” 15min leivinpaperin päällä. Pyyhi paperilla pinnalle noussut neste pois, kaada kuumalle pannulle oliiviöljyä ja paista niihin kaunis rusehtava väri. Lado ne uunipellille, ripottele mausteet päälle ja kypsennä uunissa 200c 20 min ajan, jonka jälkeen leikkaa kuoret pois ja kaada sisus mixeriin ja soseuta hienoksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja oliiviöljyä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää