Wallenbergin pihvit ja kevätmunakas

Ainekset

Walleanbergin pihvit:
400 g
jauhettua lihaa
2 dl
kermaa
2
keltuaista
2 tl
suolaa
2-3 tl
nelimaustetta (valkopippuria, muskottipähkinää,maustepippuria ja neilikkaa)
pala vaaleaa leipää raastettuna
Kevätmunakas:
4-5
kananmunaa
2 dl
maitoa
1-2
keitettyä perunaa kuutioituna
1
kevätsipulinvarsi
1 dl
vihreitä herneitä
8 kpl
kisikkatomaatteja
1-2 tl
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Wallenbergin pihvit:
    Sekoita jauhettu liha, munan keltuaiset sekä kaikki mausteet tasaiseksi taikinaksi yleiskoneessa. Lisää kerma juoksevana nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku ja suola. Tee neljä pulleaa pihviä ja paneroi raastetussa leivässä. Paista pihvit miedolla lämmöllä rapeiksi pinnaltaan ja tarjoile kuumana lisukkeen ja kermakastikkeen kera.

    Kevätmunakas:
    Sekoita kananmunat, neste sekä mausteet kulhossa ja lisää joukkoon herneet, viipaloitu kevätsipuli sekä viipaloidut tomaatit. Kaada seos pieniin annosvuokiin ja kypsennä uunissa 150c n. 15 min ajan kunnes munakas on hyytynyt. Ripottele pinnalle tuoretta ruohosipulia ja tarjoile pihvien kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää