Karitsan paahtopaistia ja lämmintä varhaisperunasalaattia

Ainekset

Karitsan paahtopaisti:
4
karitsan paahtopaistia
4
valkosipulinkynttä
1 pnt
tuoretta timjamia
1 pnt
tuoretta rakuunaa
2 tl
suolaa
1,5 dl
rypsiöljyä
pippuria
Varhaisperunasalaatti:
16
keitettyä perunaa
1 pnt
keitettyä tuoretta vihreää parsaa
2
punasipulia
5
valkosipulinkynttä
8
pientä retiisiä
suolaa
pippuria
sitrusöljyä
Bernaisekastike:
1
salottisipuli
1 pnt
rakuunaa
(puolet kastikepohjaan ja puolet valmiin kastikkeen maustamiseen)
pieni nippu persiljaa
2
laakerinlehteä
2-3 rkl
viinietikkaa
1 dl
kylmää vettä
suolaa
pippuria
2-3
keltuaista
100 g
voita pieninä paloina

Valmistusohjeet

  1. Karitsan paahtopaisti:
    Laita valkosipuli, yrtit sekä mausteet tehosekoittimeen ja sekoita hienoksi. Kaada seos lihan päälle ja anna marinoitua yön yli.
    Seuraavana päivänä pyyhi mausteet pois lihan pinnalta ja paista tai grillaa nopeasti paahtopaisteihin kaunis paistopinta. Nosta ne uunivuokaan ja kypsennä ne lopuksi 180 asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Jos käytät paistolämpömittaria sisälämpö pitäisi olla n. 54-56 astetta. Anna lihan vetäytyä 5-10 minuuttia folioon käärittynä ennen tarjoilua!
    Tarjoa lämpimän lisäkkeen sekä bearnaisekastikkeen kanssa.

    Varhaisperunasalaatti:
    Paloittele kasvikset lohkoiksi ja nosta ne paistinpannulle. Laita levy päälle ja lisää mausteita sekä öljyä ja anna seoksen lämmitä nopeasti. Tarjoile paahtopaistin sekä kastikkeen kanssa.

    Bearnaisekastike:
    Mittaa pieneen kasariin salottisipulisilppu, yrtit, laakerinlehti, viinietikka sekä hieman suolaa ja pippuria. Keitä etikkaa kokoon kunnes jäljellä on kaksi kolmasosaa. Siivilöi kastikepohja ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kuumenna toisella liedellä valmiiksi vesi vesihaudetta varten. Nosta siivilöity etikkaseos vesihauteen päälle ja kaada kasariin keltuaiset ja kypsennä kastike kokoajan sekoittaen. Älä anna veden kiehua vesihauteessa. Kun kastike on saostunut nosta kasari pois vesihauteesta ja lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen sekä hienonnettu rakuuna. Tarkista maku.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää