Reseptit

Paistettua ankkaa ja pääsiäispiiraat

Ainekset

Paistetut ankanreidet:
1 prk
eli noin 1,400 kg säilöttyjä ankanreisiä (purkissa noin 4-5 kpl)
8
rosamunda perunaa
2
hapanta omenaa
3
oksaa tuoretta timjamia
3
oksaa tuoretta rosmariinia
suolaa
ankanrasvaa samasta säilykepurkista
Värikkäät pääsiäispiiraat:
1 pkt
kaura-murotaikinaa
täyte:
1 prk
maitorahkaa
2
kananmunaa
1 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
aprikoosihilloa tai marmeladia
värikkäitä pääsiäiskaramelleja koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Paistetut ankanreidet:
    Avaa säilykepurkki ja nosta ankanreidet vadille. Pese perunat hyvin ja leikkaa niistä pitkulaisia veneperunoita. Kuori ja lohko omenat. Ota säilykepurkista ankanrasvaa pieneen kattilaan ja kuumenna se juoksevaksi. Hienonna yrtit. Sekoita yrtit ja rasva perunoiden ja omenoiden joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta perunat ja omenat uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta tässä vaiheessa ankanreidet perunoiden ja omenoiden päälle uuniin ja paista vielä noin 20 min kunnes perunat ovat kypsiä. Voit säästää lopun rasvan ja pakastaa sen myöhempää käyttöä varten. Ankanrasva on herkullista ja monikäyttöistä, joten sitä ei kannata heittää pois.

    Värikkäät pääsiäispiiraat:
    Painele kaura-murotaikinaa pienten piirakkavuokien pohjille ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja nostele vuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja koristele värikkäillä karamelleilla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää