Juusto-röstiperunat ja makkaraa sekä valkosuklaa-tuorejuustovaahto

Ainekset

Juusto-röstiperunat makkaran kanssa:
8
perunaa
2
kananmunaa
200 g
gruyere-juustoa tai muuta voimakasta juustoa
mustapippurirouhetta
suolaa
voita paistamiseen
8
mausteista raaka-makkaraa
tarjolle vihreää salaattia
Valkosuklaa-tuorejuustovaahto:
8 kpl
esim. Marie-keksejä
voimakasta kahvia kostutukseen
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
100 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Juusto-röstiperunat makkaran kera:
    Raasta perunat ja juusto. Sekoita ne keskenään ja lisää joukkoon kaksi kananmunaa ja mausteet. Sekoita hyvin ja paista seoksesta röstejä esim. lettupannulla.
    Nosta makkarat uunivuokaan. Pistele niihin haarukalla reikiä ja paista 220 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile makkarat juusto-röstiperunoiden ja vihreän salaatin kanssa.

    Valkosuklaa-tuorejuustovaahto:
    Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Nostele keksit tarjoilukulhojen pohjalle ja kostuta ne kahvilla. Sekoita keskenään maustamaton tuorejuusto, hieman jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja kermavaahto. Nostele vaahto keksien päälle ja tarjoile.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää