Siskonmakkarakeitto ja piparkakkurahka marjojen kanssa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Siskonmakkarakeitto ja piparkakkurahka marjojen kanssa

Siskonmakkarakeiton jälkiruoaksi sopii marjainen piparkakkurahka.

23.4.2007 8:42

Ainekset

  • <b>Siskonmakkarakeitto:</b>

  • 300 g

    siskonmakkaroita

  • 6

    perunaa

  • 2

    porkkanaa

  • 1

    purjo

  • pala lanttua

  • 1,5 l

    lihalientä

  • persiljaa

  • suolaa

  • 4

    laakerinlehteä

  • hienonnettua persiljaa

  • <b>Piparkakkurahka marjojen kanssa:</b>

  • 200 g

    maustettua rahkaa

  • 1 l

    rasia tuoreita tai pakastemansikoita

  • muutama piparkakku

  • 1 dl

    vaaleaa siirappia

Valmistusohjeet

  1. <b>Siskonmakkarakeitto:</b> Mittaa kattilaan lihaliemi sekä mausteet ja kiehauta. Kuori ja paloittele sillä välin perunat, porkkanat, purjo sekä lanttu. Lisää ne kattilaan, keitä kypsiksi ja lisää lopuksi puristetut siskonmakkarat. Keitä muutamia minuutteja, tarkista maku, ripottele pinnalle persilja ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

  2. <b>Piparkakkurahka marjojen kera:</b> Hienonna piparkakut kulhossa ja sekoita rahka joukkoon. Lusikoi seos jälkiruokakulhoihin. Paloittele mansikat lohkoiksi, nostele ne rahkan päälle ja valuta siirappia päälle. Koristele mintulla sekä tomusokerilla. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit