Reseptit

Rukiiset ahvenfileet ja punaista tartar-kastiketta

Hapankorppumurulla kuorrutetut ahvenfileet dipataan tartar-kastikkeeseen.

Ainekset

Rukiiset ahvenfileet:
1 kg
ahvenfileitä
100 g
hapankorppuja
3
kananmunaa
suolaa
pippuria
öljyä sekä voita paistamiseen
Punainen tartar-kastike:
1 prk
kermaviiliä
nippu tilliä
1
maustekurkku kuutioituna
1
kovaksi keitetty kananmuna
1 rkl
etikkapunajuurikuutioita
suolaa
pippuria

Valmistusohjeet

  1. Rukiiset ahvenfileet:
    Mausta ahvenfileet suolalla sekä pippurilla ja anna maustua muutama minuutti. Murskaa hapankorput hienoksi jauhoksi ja kaada ne kulhoon. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki.

    Pyörittele ahvenet ensin munaseoksessa jonka jälkeen painele ne huolellisesti hapankorppuseoksessa. Kuumenna pannu ja paista öljy-voiseoksessa rapean mehukkaiksi. Tarjoile hyvän perunasoseen kanssa. Löydät perunasoseen reseptin Ruokalan reseptiarkistosta.
  2. Punainen tartar-kastike:
    Kaada kulhoon kermaviili ja lisää joukkoon hienonnettu tilli, maustekurkku, punajuurikuutiot, mausteet sekä hienonnettu kananmuna. Sekoita huolellisesti ja tarkista maku.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää