Appelsiini-keltajuurikeitto ja fetarullat

Appelsiini-keltajuurikeiton seuraksi sopivat fetarullat.

Ainekset

Appelsiini-keltajuurikeitto:
500 g
keltajuuria
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
ruokaöljyä
2
appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 rkl
inkivääriä
1 l
kasvislientä
suolaa ja pippuria
koristeluun vesikrassia tai herneenversoja
Feta-voitaikinarullat:
1
levy voitaikinaa
0,5 dl
aurinkokuivattu tomaattitahnaa
tai valmista tapenadea tms.
150 g
fetajuustoa
kananmunaa voiteluun
Keväinen karpalojuoma:
tarvitset yhden ison 3-4 litran mehukannun
jäitä
syötäviä kukkia
2 l
karpalomehua
1,5 l
limetin makuista kivennäisvettä
jäisiä karpaloita
käytä vaniljan makuista viinaa jos haluat terästää juoman

Valmistusohjeet

  1. Appelsiini-keltajuurikeitto:
    Keitä keltajuuret kypsiksi kiehuvassa vedessä. Anna jäähtyä, kuori ja kuutioi ne. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää keltajuuret kattilaan ja kuullota hetki. Lisää appelsiinin mehu, raastettu kuori, inkivääri ja kasvisliemi.

    Keitä hetki ja soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta vielä lopuksi suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä esim. laseista. Koristele!

  2. Feta-voitaikinarullat:
    Kauli voitaikina levyksi. Voitele se tahnalla ja ripottele päälle fetajuustoa. Kääri levy rullaksi ja leikkaa rullasta n. 3-4 cm paksuja viipaleita.

    Nosta rullat muffinivuokiin ja voitele ne kananmunalla. Paista 220 asteessa noin 15 min.

  3. Keväinen karpalojuoma:
    Kaada ainekset kannuun, lisää karpalot ja jääpalat. Terästä halutessasi. Koristele syötävillä kukilla. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää