Juustoinen parsa-perunasalaatti, mausteinen makkara-papusalaatti ja tuunatut munkit

Ainekset

Juustoinen parsa-perunasalaatti:
8 kpl
keitettyä vihreää parsaa
16
puikulaperunaa
nippu erilaisia salaatinlehtiä
1
kotijuusto murustettuna
1 dl
oliiviöljyä
0,5 dl
valkoista balsamiviinietikkaa
sormisuolaa ja mustapippurirouhetta
Mausteinen makkara-papusalaatti:
2 dl
mustia säilykepapuja
2 dl
valkoisia säilykepapuja
2 dl
punaisia säilykepapuja
4
mausteista kypsää makkaraa
1
punasipuli
1 dl
hienonnettuja jalopenoja
koristeeksi ituja
kastike:
1 dl
ruokaöljyä
3 rkl
viinietikkaa
nippu tuoretta persiljaa
2
valkosipulinkynttä
suolaa
pippurirouhetta
Tuunatut munkit:
1 pkt
valmiita munkkeja
erivärisiä sokerikuorrutuksia
koristeeksi pähkinärouhetta tai hillottua sitruunaa

Valmistusohjeet

  1. Juustoinen parsa-perunasalaatti:
    Kuutioi perunat ja puolita keitetyt parsat. Sekoita parsojen joukkoon suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja tilkka balsamiviinietikkaa ja anna marinoitua hetki. Sekoita salaatinlehdet tarjoiluvadille ja nostele päälle marinoituneet parsat ja perunat. Ripottele päälle kotijuustomuruja ja loput kastikkeesta.

    Mausteinen makkara-papusalaatti:
    Sekoita astiassa pavut, hienonnettu sipuli ja jalopenot. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada papujen joukkoon, sekoita hyvin. Leikkaa makkara viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Koristele iduilla.

    Tuunatut munkit:
    Paista munkit pakkauksen ohjeen mukaan ja kuorruta ne haluamallasi tavalla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää