Juustoinen parsa-perunasalaatti, mausteinen makkara-papusalaatti ja tuunatut munkit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juustoinen parsa-perunasalaatti, mausteinen makkara-papusalaatti ja tuunatut munkit

27.4.2007 9:40

Ainekset

  • <b>Juustoinen parsa-perunasalaatti:</b>

  • 8 kpl

    keitettyä vihreää parsaa

  • 16

    puikulaperunaa

  • nippu erilaisia salaatinlehtiä

  • 1

    kotijuusto murustettuna

  • 1 dl

    oliiviöljyä

  • 0,5 dl

    valkoista balsamiviinietikkaa

  • sormisuolaa ja mustapippurirouhetta

  • <b>Mausteinen makkara-papusalaatti:</b>

  • 2 dl

    mustia säilykepapuja

  • 2 dl

    valkoisia säilykepapuja

  • 2 dl

    punaisia säilykepapuja

  • 4

    mausteista kypsää makkaraa

  • 1

    punasipuli

  • 1 dl

    hienonnettuja jalopenoja

  • koristeeksi ituja

  • kastike:

  • 1 dl

    ruokaöljyä

  • 3 rkl

    viinietikkaa

  • nippu tuoretta persiljaa

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • suolaa

  • pippurirouhetta

  • <b>Tuunatut munkit:</b>

  • 1 pkt

    valmiita munkkeja

  • erivärisiä sokerikuorrutuksia

  • koristeeksi pähkinärouhetta tai hillottua sitruunaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Juustoinen parsa-perunasalaatti:</b> Kuutioi perunat ja puolita keitetyt parsat. Sekoita parsojen joukkoon suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja tilkka balsamiviinietikkaa ja anna marinoitua hetki. Sekoita salaatinlehdet tarjoiluvadille ja nostele päälle marinoituneet parsat ja perunat. Ripottele päälle kotijuustomuruja ja loput kastikkeesta. <b>Mausteinen makkara-papusalaatti:</b> Sekoita astiassa pavut, hienonnettu sipuli ja jalopenot. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada papujen joukkoon, sekoita hyvin. Leikkaa makkara viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Koristele iduilla. <b>Tuunatut munkit:</b> Paista munkit pakkauksen ohjeen mukaan ja kuorruta ne haluamallasi tavalla. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit