Inkivääri-nuudelikeitto ja tyrni-karpalojuustokakku

Inkivääri-nuudelikeitto

Ainekset

Inkivääri-nuudelikeitto:
3
salottisipulia
1-2 rkl
inkiväärijauhetta
tilkka ruokaöljyä
1 prk
kookosmaitoa
1 l
kanalientä
0,5 pss
kuivattuja parsakaaleja n. 100 g
riisinuudeleita
2
limetin mehut
suolaa
Tyrni-karpalojuustokakku:
1 pkt
valmista murotaikinaa
2
keltuaista
2
valkuaista
1 dl
sokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 prk
maitorahkaa
1
sitruunan raastettu kuori
2 rkl
tyrni-karpalojauhetta
0,5 dl
vehnäjauhoja
koristeluun yrttejä, kukkia yms.

Valmistusohjeet

  1. Inkivääri-nuudelikeitto:
    Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä inkiväärijauheen kanssa hetki. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Murskaa nuudelit käsin ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna hautua kannen alla hetki niin, että nuudelit pehmenevät. Mausta limetinmehulla ja suolalla.

    Tyrni-karpalojuustokakku:
    Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, raastettu sitruunan kuori, tyrni-karpalojauhe ja jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täyte vuokaan muropohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja koristele.

    HUOM! Tietoa kuivatuista marja- ja vihannestuotteista, myös jälleenmyyjistä, osoitteessa www.mahevi.com.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää