Inkivääri-nuudelikeitto ja tyrni-karpalojuustokakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Inkivääri-nuudelikeitto ja tyrni-karpalojuustokakku

Inkivääri-nuudelikeitto

8.5.2007 10:36

Ainekset

  • <b>Inkivääri-nuudelikeitto:</b>

  • 3

    salottisipulia

  • 1-2 rkl

    inkiväärijauhetta

  • tilkka ruokaöljyä

  • 1 prk

    kookosmaitoa

  • 1 l

    kanalientä

  • 0,5 pss

    kuivattuja parsakaaleja n. 100 g

  • riisinuudeleita

  • 2

    limetin mehut

  • suolaa

  • <b>Tyrni-karpalojuustokakku:</b>

  • 1 pkt

    valmista murotaikinaa

  • 2

    keltuaista

  • 2

    valkuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 1 prk

    maitorahkaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 2 rkl

    tyrni-karpalojauhetta

  • 0,5 dl

    vehnäjauhoja

  • koristeluun yrttejä, kukkia yms.

Valmistusohjeet

  1. <b>Inkivääri-nuudelikeitto:</b> Hienonna sipulit ja kuullota niitä ruokaöljyssä inkiväärijauheen kanssa hetki. Lisää kookosmaito ja kanaliemi. Anna kiehahtaa. Lisää parsakaalit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes parsakaalit ovat pehmenneet. Murskaa nuudelit käsin ja lisää ne kuumaan keittoon. Anna hautua kannen alla hetki niin, että nuudelit pehmenevät. Mausta limetinmehulla ja suolalla. <b>Tyrni-karpalojuustokakku:</b> Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Vaahdota sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, rahka, raastettu sitruunan kuori, tyrni-karpalojauhe ja jauhot. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kaada täyte vuokaan muropohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 40 minuuttia. Jäähdytä ja koristele. HUOM! Tietoa kuivatuista marja- ja vihannestuotteista, myös jälleenmyyjistä, osoitteessa <b>www.mahevi.com</b>. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit