Täytetyt häränfileerullat, uuniperunaa ja valkosipulikastiketta

Ainekset

Täytetyt häränfileerullat:
800 g
naudan ulkofileetä
150 g
pippurituorejuustoa
1 pkt
pekonia
200 g
tuoreita herkkusieniä
suolaa
Uuniperunat:
8
isoa perunaa
1
ruukku tuoretta rakuunaa tai timjamia
suolaa
foliopaperia
Valkosipulikastike:
1 prk
kermaviiliä
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku ruohosipulia
suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Täytetyt häränfileerullat:
    Leikkaa lihasta 8 noin 100 g painoista pihviä. Nuiji viipaleet kevyesti ohuemmiksi ja ripottele pinnalle suolaa. Viipaloi sienet ja paista ne voissa pannulla. Levitä tuorejuustoa tasaisesti lihan pinnalle ja lusikoi jäähtyneet sienet päälle. Kääri liha rullalle ja pyöräytä ympärille pekoniviipale. Paista joko grillissä, pannulla tai kypsennä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

    Uuniperunat:
    Leikkaa foliopaperista noin A4 kokoisia paloja ja laita ne leikkuulaudalle. Leikkaa perunoihin viiltoja melkein pohjaan asti ja ripottele niille suolaa ja yrttisilppua. Nosta peruna folion päälle ja sulje paketti. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 1-1,5 tunnin ajan.

    Valkosipulikastike:
    Sekoita kulhossa kermaviili, raastettu valkosipuli, hienonnettu ruohosipuli sekä mausteet. Anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää