Raparperikilpailun voittajareseptit: Raparperi-uunilohi ja raparperitortillat kinuskikermalla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Raparperikilpailun voittajareseptit: Raparperi-uunilohi ja raparperitortillat kinuskikermalla

13.5.2007 20:11

Ainekset

  • <b>Raparperi-uunilohi:</b>

  • 1 kg

    lohifileetä

  • 150-200 g

    raparperia

  • 0,75 dl

    juoksevaa hunajaa

  • 0,5 dl

    omenamehua

  • 0,5 dl

    hienonnettua punasipulia

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • 1-1,5 tl

    rakuunaa

  • suolaa, mustapippuria

  • 1 tl

    sitruunapippuria

  • <b>Raparperitortillat kinuskikermalla:</b>

  • 0,5 l

    raparperin paloja

  • 2 rkl

    voita

  • ripaus kardemummaa

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 0,5 dl

    fariinisokeria

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 0,5 dl

    inkiväärisiirappia (tai vaaleaa siirappia ja raastettua tuoretta inkivääriä)

  • 2

    omenaa

  • vehnätortilloja tai isoja räiskäleitä

  • kinuskikerma:

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 0,5 dl

    maitorahkaa

  • 3/4 dl

    kinuskikastiketta

Valmistusohjeet

  1. <b>Raparperi-uunilohi:</b> Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja lado paloiteltu lohifilee vuokaan. Mausta lohi rakuunalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Levitä raparperit kalan päälle. Sekoita lopuista aineksista kastike ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa riisin ja vihersalaatin kera. Resepti: Sari Nieminen, KAUSALA <b>1. Kunnimaininta: Raparperitortillat kinuskikermalla:</b> Valmistus: Sulata voi kattilassa ja hauduta raparperin palat ja omenakuutiot melkein pehmeiksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokerit ja siirappi. Mausta ripauksella kardemummaa. Jaa täyte tortilloiden päälle ja kääri rullalle. Laita tortillat voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle inkivääri siirappia. Kuumenna tortilloja 200 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoa tortillat kinuskikerman tai jäätelön kanssa. Kinuskikerma: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka. Mausta kinuskikastikkeella ja halutessasi murskatulla daimilla. Resepti: Jeremias Rantanen, VARKAUS 2. Kunniamaininta: Raparperimisu, Tuula Väyrynen, Oulu

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit