Raparperikilpailun voittajareseptit: Raparperi-uunilohi ja raparperitortillat kinuskikermalla

Ainekset

Raparperi-uunilohi:
1 kg
lohifileetä
150-200 g
raparperia
0,75 dl
juoksevaa hunajaa
0,5 dl
omenamehua
0,5 dl
hienonnettua punasipulia
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
1-1,5 tl
rakuunaa
suolaa, mustapippuria
1 tl
sitruunapippuria
Raparperitortillat kinuskikermalla:
0,5 l
raparperin paloja
2 rkl
voita
ripaus kardemummaa
2 tl
vaniljasokeria
0,5 dl
fariinisokeria
0,5 dl
sokeria
0,5 dl
inkiväärisiirappia (tai vaaleaa siirappia ja raastettua tuoretta inkivääriä)
2
omenaa
vehnätortilloja tai isoja räiskäleitä
kinuskikerma:
2 dl
kuohukermaa
0,5 dl
maitorahkaa
3/4 dl
kinuskikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Raparperi-uunilohi:
    Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi tai pieniksi paloiksi. Voitele uunivuoka ja lado paloiteltu lohifilee vuokaan. Mausta lohi rakuunalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Levitä raparperit kalan päälle. Sekoita lopuista aineksista kastike ja kaada uunivuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Tarjoa riisin ja vihersalaatin kera.

    Resepti: Sari Nieminen, KAUSALA


    1. Kunnimaininta: Raparperitortillat kinuskikermalla:
    Valmistus: Sulata voi kattilassa ja hauduta raparperin palat ja omenakuutiot melkein pehmeiksi. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon sokerit ja siirappi. Mausta ripauksella kardemummaa. Jaa täyte tortilloiden päälle ja kääri rullalle. Laita tortillat voideltuun uunivuokaan ja valuta päälle inkivääri siirappia. Kuumenna tortilloja 200 asteessa n. 10 minuuttia. Tarjoa tortillat kinuskikerman tai jäätelön kanssa.


    Kinuskikerma: Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka. Mausta kinuskikastikkeella ja halutessasi murskatulla daimilla.

    Resepti: Jeremias Rantanen, VARKAUS

    2. Kunniamaininta: Raparperimisu, Tuula Väyrynen, Oulu


Kommentit

    Näytä lisää