Reseptit

Sitruunakalaa ja melonisalaattia

Sitruunakala ja melonisalaatti ovat mukavan raikasta kesäruokaa.

Ainekset

Sitruunakala:
800 g
lohta
4-6
kevätsipulin vartta
2 dl
valkoviiniä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
suolaa
mustapippuria
Melonisalaatti:
1
hunajameloni tai muuta melonia
2
avokadoa
1
punasipulia
0,5
kurkku kuorittuna
herneenversoja tai vesikrassia

Valmistusohjeet

  1. Sitruunakalaa:
    Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Mausta kalafileeviipaleet suolalla ja pippurilla. Nosta kaksi taitettua vartta kevätsipulia kalaviipaleille ja kieritä rullalle. Nosta kalarullat uunivuokaan ja kaada pohjalle valkoviiniä ja sitruunan mehu. Raasta kalojen päälle sitruunan kuori. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

  2. Melonisalaatti:
    Puhdista meloni ja kuutioi hedelmäliha. Halkaise avokadot, koverra sisus lusikalla ja kuutioi. Kuutioi myös punasipuli ja kurkku. Sekoita kaikki ainekset keskenään, pirskottele päälle etikkaa sekä suolaa ja koristele herneenversoilla tai vesikrassilla.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää