Lohiceviche ja suklainen täytekakku

Ainekset

Lohi-ceviche:
500 g
lohifileetä
2
limetin mehu ja raastettu kuori
2
punaista chiliä
0,5 dl
oliiviöljyä
suolaa
valkopippuria
ripaus sokeria
0,5
kurkku
1
punasipuli
1
avokado
4-5
oksaa tuoretta korianteria
tarjoiluun ruisleipää
Suklainen levykakku ja rosmariinijäätelöä:
150 g
pinjansiemeniä
175 g
voita
3 dl
sokeria
1,5 dl
tummaa kaakaojauhetta
0,5 dl
siirappia
ripaus suolaa
3
kananmunaa
2,5 dl
vehnäjauhoja
kuorrutus:
2 dl
kermaa
200 g
tummaa suklaata
1 tl
voita
Jäätelö:
0,5 l
huoneenlämpöistä vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet

  1. Lohi-ceviche:
    Poista kalasta nahka ja leikkaa se pieneksi kuutioksi. Hienonna chili ja raasta limetti. Laita kalakuutiot kulhoon ja sekoita joukkoon limetin raastettu kuori ja mehu, hienonnettu chili, oliiviöljy, suola, valkopippuri ja sokeri. Anna seoksen maustua jääkaapissa noin 10 minuuttia. Kuori ja kuutioi kurkku, punasipuli sekä avokado. Hienonna tuore korianteri. Sekoita loput aineista kalan joukkoon ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla. Tarjoile ruisleivällä.

    Suklainen levykakku ja rosmariinijäätelöä:
    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pinjansiemeniä kuumalla ja kuivalla pannulla hetki, että saavat kauniin värin. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Sekoita joukkoon kaakao, siirappi ja suola. Vatkaa joukkoon munat yksitellen koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja pinjansiemenet. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista noin 10-13 minuuttia. Kakku voi jäädä hieman löysäksi. Anna vetäytyä pari tuntia ennen kuorrutuksen levitystä.

    Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu suklaa ja voi. Sekoita niin kauan, että suklaa on sulanut ja kaada sulanut suklaa kakun päälle. Anna jäähtyä. Tarjoile lisänä jäätelöä.

    Valmista jäätelö. Silppua rosmariini hienoksi. Sekoita se jäätelön joukkoon ja pakasta vielä kohmeiseksi ennen tarjoilua.

    Reseptit: Sanna Miettunen

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää