Tonnikala ja kanavartaita hyvällä marinadilla ja ihania kastikkeita - Reseptit - Ilta-Sanomat

Tonnikala ja kanavartaita hyvällä marinadilla ja ihania kastikkeita

15.5.2007 12:46

Ainekset

  • <b>Vartaat:</b>

  • tonnikalavartaat:

  • 400 g

    tuoretta tonnikalaa

  • varrastikkuja

  • kanavartaat:

  • 3

    broilerin rintafileetä

  • varrastikkuja

  • marinadi:

  • 1 dl

    öljyä

  • 0,5 dl

    inkiväärisiirappia

  • 4 tl

    sambal oelek-chilitahnaa

  • 2 tl

    sitruunaruohotahnaa

  • 2

    sitruunan mehu

  • suolaa

  • <b>Jogurtti-ananaskastike:</b>

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 1 prk

    ananas murskaa omassa mehussaan

  • 1

    ruukku tuoretta minttua

  • ripaus suolaa

  • <b>Raparperi-inkiväärikastike:</b>

  • 4

    raparperin vartta

  • 0,5 dl

    sokeria

  • 1 dl

    vettä

  • 2 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 2 rkl

    omena-viinietikkaa

  • ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Vartaat ja marinadi:</b> Sekoita marinadin ainekset keskenään ja jaa kahteen astiaan. Valmista vartaat. Leikkaa kala kuutioihin ja työnnä vartaisiin. Leikkaa broilerinfileet pitkittäin kolmeen osaan ja työnnä pitkulaiset fileet vartaisiin. Sivele toisesta astiasta marinadia broilerinfileille ja toisesta astiasta tonnikaloille. Anna marinoitua hetki. Grillaa vartaat. Tonnikalan ei tarvitse olla aivan kypsää sisältä, sen voi jättää hieman punaiseksi. Koska kanafilee on ohutta on se valmistuu myös nopeasti grillissä. <b>Jogurtti-ananaskastike:</b> Hienonna minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta ripauksella suolaa. <b>Raparperi-inkiväärikastike:</b> Kuutioi raparperi. Kiehuta vettä, sokeria ja raparperikuutioita kunnes se on aivan pehmeää, lähes sosetta. Jäähdytä ja raasta joukkoon inkivääriä ja mausta suolalla ja omena-viinietikalla. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit