Tonnikala ja kanavartaita hyvällä marinadilla ja ihania kastikkeita

Ainekset

Vartaat:
tonnikalavartaat:
400 g
tuoretta tonnikalaa
varrastikkuja
kanavartaat:
3
broilerin rintafileetä
varrastikkuja
marinadi:
1 dl
öljyä
0,5 dl
inkiväärisiirappia
4 tl
sambal oelek-chilitahnaa
2 tl
sitruunaruohotahnaa
2
sitruunan mehu
suolaa
Jogurtti-ananaskastike:
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 prk
ananas murskaa omassa mehussaan
1
ruukku tuoretta minttua
ripaus suolaa
Raparperi-inkiväärikastike:
4
raparperin vartta
0,5 dl
sokeria
1 dl
vettä
2 rkl
raastettua inkivääriä
2 rkl
omena-viinietikkaa
ripaus suolaa

Valmistusohjeet

  1. Vartaat ja marinadi:
    Sekoita marinadin ainekset keskenään ja jaa kahteen astiaan. Valmista vartaat. Leikkaa kala kuutioihin ja työnnä vartaisiin. Leikkaa broilerinfileet pitkittäin kolmeen osaan ja työnnä pitkulaiset fileet vartaisiin. Sivele toisesta astiasta marinadia broilerinfileille ja toisesta astiasta tonnikaloille. Anna marinoitua hetki. Grillaa vartaat. Tonnikalan ei tarvitse olla aivan kypsää sisältä, sen voi jättää hieman punaiseksi. Koska kanafilee on ohutta on se valmistuu myös nopeasti grillissä.

    Jogurtti-ananaskastike:
    Hienonna minttu. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta ripauksella suolaa.

    Raparperi-inkiväärikastike:
    Kuutioi raparperi. Kiehuta vettä, sokeria ja raparperikuutioita kunnes se on aivan pehmeää, lähes sosetta. Jäähdytä ja raasta joukkoon inkivääriä ja mausta suolalla ja omena-viinietikalla.

    Reseptit: Alex Nurmi


Kommentit

    Näytä lisää