Reseptit

Parsapiirakkaa ja raparperi-sitruunakiisseliä

Ainekset

Parsapiirakka:
1 pkt
valmista piirakkataikinaa
1 nippu
vihreää parsaa keitettynä
1
pieni purjosipuli
1 pkt
fetajuustoa
2-3
tomaattia
1-2 tl
timjamia
suolaa
mustapippuria
munamaito:
3 dl
maitoa
1
kananmuna
1 tl
suolaa
Raparperi-sitruunakiisseli:
5
reilua raparperin vartta
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 l
vettä
2-3 rkl
perunajuhoja

Valmistusohjeet

  1. Parsapiirakka:
    Painele piirakkataikina piirakkavuokaan, peitä se leivinpaperilla ja kaada paperin päälle esim. riisiä, tai kuivia herneitä. Esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuullota pannulla purjosipuli ja mausta se suolalla sekä timjamilla ja kaada jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Paloittele keitetty parsa sekä fetajuusto ja lisää ne purjon päälle. Viipaloi lopuksi tomaatit ja asettele ne kauniisti pinnalle. Sekoita munamaito, kaada piiraan päälle ja kypsennä vielä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia.

    Raparperi-sitruunakiisseli:
    Paloittele raparperit. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä niin, että liemi saa makua ja raparperit pehmenevät. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ne varovasti sekoittaen kattilaan. Anna pinnan pulpahtaa ja nosta kattila liedeltä. Älä sekoita! Jäähdytä kiisseli ja tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää