Parsapiirakkaa ja raparperi-sitruunakiisseliä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Parsapiirakkaa ja raparperi-sitruunakiisseliä

18.5.2007 18:40

Ainekset

  • <b>Parsapiirakka:</b>

  • 1 pkt

    valmista piirakkataikinaa

  • 1 nippu

    vihreää parsaa keitettynä

  • 1

    pieni purjosipuli

  • 1 pkt

    fetajuustoa

  • 2-3

    tomaattia

  • 1-2 tl

    timjamia

  • suolaa

  • mustapippuria

  • <b>munamaito:</b>

  • 3 dl

    maitoa

  • 1

    kananmuna

  • 1 tl

    suolaa

  • <b>Raparperi-sitruunakiisseli:</b>

  • 5

    reilua raparperin vartta

  • 3 dl

    sokeria

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • 1

    sitruunan mehu ja raastettu kuori

  • 1 l

    vettä

  • 2-3 rkl

    perunajuhoja

Valmistusohjeet

  1. <b>Parsapiirakka:</b> Painele piirakkataikina piirakkavuokaan, peitä se leivinpaperilla ja kaada paperin päälle esim. riisiä, tai kuivia herneitä. Esipaista pohjaa 220 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuullota pannulla purjosipuli ja mausta se suolalla sekä timjamilla ja kaada jäähtyneen piirakkapohjan päälle. Paloittele keitetty parsa sekä fetajuusto ja lisää ne purjon päälle. Viipaloi lopuksi tomaatit ja asettele ne kauniisti pinnalle. Sekoita munamaito, kaada piiraan päälle ja kypsennä vielä uunissa 200 asteessa 30-40 minuuttia. <b>Raparperi-sitruunakiisseli:</b> Paloittele raparperit. Mittaa kattilaan kaikki muut aineet paitsi perunajauhot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä niin, että liemi saa makua ja raparperit pehmenevät. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan ja lisää ne varovasti sekoittaen kattilaan. Anna pinnan pulpahtaa ja nosta kattila liedeltä. Älä sekoita! Jäähdytä kiisseli ja tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit