Kermainen korvasienikeitto

Kermainen korvasienikeitto on samettisen pehmeää.

Ainekset

5 dl
korvasieniä
1-2
salottisipulia
2 rkl
voita
2 rkl
vehnäjauhoja
n. 1 l
kasvislientä
3 dl
kuohukermaa
1 rkl
tuoretta rakuunaa hienonnettuna (tai 1-2 tl kuivattua)
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. TÄRKEÄÄ!

    Keitä korvasienet runsaassa vedessä vähintään kahteen kertaan. Oikea sienten ja veden suhde on 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä. Korvasieniä tulee keittää vähintään viisi minuuttia molemmilla kerroilla ja ne myös huuhdellaan hyvin runsaassa vedessä molempien keittokertojen jälkeen. Keittovesi heitetään pois.

    Myös kuivatut korvasienet tulee keittää kahteen kertaan. Ensin niitä liotetaan vedessä vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä, liotusvesi heitetään pois ja sen jälkeen ne keitetään samalla tavoin kuin tuoreet korvasienetkin. Keitto- ja huuhteluvesiä ei saa käyttää ruoanvalmistukseen.

    Huomioi korvasieniä käsitellessäsi, että niistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja. Muista tuulettaa keittopisteen alue hyvin, kun ryöppäät korvasieniä.
  2. Hienonna sienet ja sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sienistä ylimääräinen neste pois. Lisää sipulisilppu ja pyöräytä kerran pari. Lisää kattilaan vehnäjauhot ja sekoita ne hyvin sieni-sipuliseoksen joukkoon.

    Kaada kattilaan liemi ja keitä 5 minuuttia. Lisää kerma ja rakuuna, kiehauta ja keitä toiset 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Tarkista maku ja mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoile esim. keitetyn vihreän parsan ja paistetun tai savustetun lohen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää