Täytetyt tomaatit sekä gazpacho-keitto

Valmista tomaatista näitä herkullisia alkuruokia: täytetyt tomaatit sekä gazpacho-keitto.

28.5.2007 11:20

Ainekset

  • <b>Gazpacho:</b>

  • 8

    keskikoista tomaattia

  • 1

    kurkku

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2-3 dl

    tomaattimehua

  • 3 rkl

    oliiviöljyä

  • kourallinen tuoretta basilikaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • ripaus cayennenpippuria

  • 2

    viipaletta vaaleaa leipää

  • <b>Täytetyt tomaatit:</b>

  • 8

    tomaattia

  • 1 prk

    kikherneitä

  • 1

    kevätsipulin varsi

  • 10 kpl

    aurinkokuivattuja tomaatteja

  • 0,5

    kesäkurpitsa

  • 2 tl

    juustokuminaa

  • 1-2 tl

    tabascoa

  • 2 tl

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Gazpacho:</b> Leikkaa pieniksi paloiksi tomaatit, kurkku, paprika sekä sipulit ja kaada ne tehosekoittimeen. Lisää tomaattimehu, oliiviöljy, basilikan lehtiä sekä mausteita joukkoon ja sekoita tasaiseksi n. minuutin verran. Tarkista maku, lisää vaalean leivän sisus ja sekoita vielä samettisen pehmeäksi. Jäähdytä keitto jääkaapissa ja tarjoa viileänä.

  2. <b>Täytetyt tomaatit:</b> Leikkaa tomaateista kansi pois ja koverra sisus tyhjäksi. (Säästä sisus vaikka tomaattikastiketta tai cazpachoa varten). Murskaa kulhossa kevyesti kypsät kikherneet ja mausteet sekaisin. Hienonna kevätsipuli, auringonkuivatut tomaatit sekä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla. Täytä tomaatit seoksella ja nosta tomaatin kansi päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit