Ainekset
<b>Gazpacho:</b>
8
keskikoista tomaattia
1
kurkku
1
punainen paprika
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
2-3 dl
tomaattimehua
3 rkl
oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
ripaus cayennenpippuria
2
viipaletta vaaleaa leipää
<b>Täytetyt tomaatit:</b>
8
tomaattia
1 prk
kikherneitä
1
kevätsipulin varsi
10 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
0,5
kesäkurpitsa
2 tl
juustokuminaa
1-2 tl
tabascoa
2 tl
suolaa
Valmistusohjeet
<b>Gazpacho:</b> Leikkaa pieniksi paloiksi tomaatit, kurkku, paprika sekä sipulit ja kaada ne tehosekoittimeen. Lisää tomaattimehu, oliiviöljy, basilikan lehtiä sekä mausteita joukkoon ja sekoita tasaiseksi n. minuutin verran. Tarkista maku, lisää vaalean leivän sisus ja sekoita vielä samettisen pehmeäksi. Jäähdytä keitto jääkaapissa ja tarjoa viileänä.
<b>Täytetyt tomaatit:</b> Leikkaa tomaateista kansi pois ja koverra sisus tyhjäksi. (Säästä sisus vaikka tomaattikastiketta tai cazpachoa varten). Murskaa kulhossa kevyesti kypsät kikherneet ja mausteet sekaisin. Hienonna kevätsipuli, auringonkuivatut tomaatit sekä kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja lisää kulhoon. Sekoita seos tasaiseksi ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla. Täytä tomaatit seoksella ja nosta tomaatin kansi päälle. Kypsennä 180-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa. Reseptit: Alex Nurmi