Norjalaista lohta harald osan tapaan - Reseptit - Ilta-Sanomat

Norjalaista lohta harald osan tapaan

4.6.2007 11:08

Ainekset

  • <b>Norjalaista lohta Harald Osan tapaan:</b>

  • 600 g

    pala lohta ilman ruotoja ja nahkaa

  • 70 g

    suolaa

  • 0,5

    punasipuli

  • keittoliemi:

  • 0,5 l

    vettä

  • 2 dl

    valkoviinietikkaa

  • 375 g

    sokeria

  • 0,5

    hienonnettu sipuli

  • 1 rkl

    sinapin siemeniä

  • 4

    kokonaista neilikkaa

  • 4

    laakerinlehteä

  • 1 rkl

    kokonaisia mustapippureita

  • <b>Piparjuuri kastike:</b>

  • 2 dl

    smetanaa

  • 1 rkl

    raastettua tuoretta piparjuurta

  • 2 rkl

    hienonnettua ruohosipulia

  • hieman sokeria

  • loraus sitruunan mehua

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohesta 4 samankokoista siivuja. Ripottele lohisiivuille suolaa ja anna maustua 30 min. Sen jälkeen huuhtele lohipalat kylmän veden alla. Laita kasariin tai kattilaan kaikki keittoliemen ainekset ja anna kiehua n. 30 min. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kiehauta. Nosta lohipalat kiehuvaan liemeen ja nosta kasari heti pois levyltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivuta punasipuli ja nosta sipulisiivut lohen päälle lautaselle. Valmista piparjuurikastike päivää ennen lohta, näin se maistuu parhaimmalta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Nosta lohi ja punasipulisiivut lautaselle ja tarjoile piparjuurikastikkeen kanssa. Nosta lautaselle hieman salaattia ja kurkkua. Sopii hyvin alkuruoaksi. Reseptit: Harald Osa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit