Norjalaista lohta harald osan tapaan

Ainekset

Norjalaista lohta Harald Osan tapaan:
600 g
pala lohta ilman ruotoja ja nahkaa
70 g
suolaa
0,5
punasipuli
keittoliemi:
0,5 l
vettä
2 dl
valkoviinietikkaa
375 g
sokeria
0,5
hienonnettu sipuli
1 rkl
sinapin siemeniä
4
kokonaista neilikkaa
4
laakerinlehteä
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
Piparjuuri kastike:
2 dl
smetanaa
1 rkl
raastettua tuoretta piparjuurta
2 rkl
hienonnettua ruohosipulia
hieman sokeria
loraus sitruunan mehua
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa lohesta 4 samankokoista siivuja. Ripottele lohisiivuille suolaa ja anna maustua 30 min. Sen jälkeen huuhtele lohipalat kylmän veden alla.

    Laita kasariin tai kattilaan kaikki keittoliemen ainekset ja anna kiehua n. 30 min. Siivilöi liemi. Kaada liemi takaisin kattilaan ja kiehauta. Nosta lohipalat kiehuvaan liemeen ja nosta kasari heti pois levyltä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siivuta punasipuli ja nosta sipulisiivut lohen päälle lautaselle.

    Valmista piparjuurikastike päivää ennen lohta, näin se maistuu parhaimmalta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
    Nosta lohi ja punasipulisiivut lautaselle ja tarjoile piparjuurikastikkeen kanssa. Nosta lautaselle hieman salaattia ja kurkkua. Sopii hyvin alkuruoaksi.

    Reseptit: Harald Osa

Kommentit

    Näytä lisää