Lämmin kaalisalaatti ja siskonmakkarakastike pastalle

4.6.2007 11:21

Ainekset

  • <b>Lämmin kaalisalaatti:</b>

  • 0,5

    pieni varhaiskaali

  • 1

    nippu retiisejä

  • 5

    kesäsipulin vartta

  • kourallinen neulapapuja

  • 1

    rasia mung-pavun ituja

  • öljyä

  • 1

    appelsiinin mehu

  • suolaa

  • <b>Siskonmakkarakastike:</b>

  • 8

    siskonmakkaraa

  • 2

    punasipulia

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • öljyä

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 prk

    tomaattimurskaa

  • 4

    pientä kuivattua chiliä eli peperonchinoa

  • 2 rkl

    tummaa balsamicoa

  • suolaa

  • 1 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. <b>Lämmin kaalisalaatti:</b> Suikaloi kaali ja silppua kesäsipuli. Leikkaa pavut puoliksi ja ryöppää ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Viipaloi retiisit. Kuumenna pannussa tai wokissa hieman öljyä. Nosta kaalit pannuun ja kuumenna niitä hetki. Lisää pavut, kesäsipuli, retiisit ja idut. Paista hetki. Lisää appelsiinin puristettu mehu ja mausta suolalla. Tarjoile lämpimänä alkupalaksi hyvän leivän kanssa. <b>Siskonmakkarakastike:</b> Silppua sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit sekä valkosipulit. Purista siskonmakkaroista n. 2 cm kokoisia palloja suoraan kasariin. Paista niille kaunis ruskea väri. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja sormien välissä murskatut chilit. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Kaada joukkoon balsamicoa ja mausta vielä suolalla ja sokerilla. Tarjoile keitetyn pastan kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit