Inkiväärimarinoitu broileri ja basilikasorbetti

Ainekset

Inkiväärimarinoitu broileri:
4
broilerin rintafileetä
4 rkl
raastettua inkivääriä
3
limen mehu ja raastettu kuori
0,5 dl
seesamiöljyä
2 rkl
fruisana hedelmäsokeria
ripaus suolaa
3 rkl
seesaminsiemeniä
varrastikkuja
Basilikasorbetti:
2 dl
sitruunasta puristettua mehua
3 dl
sokerilientä
3
valkuaista
1 dl
hienonnettua tuoretta basilikaa
sokeriliemi:
5 dl
vettä
2 dl
fruisana hedelmäsokeria

Valmistusohjeet

  1. Inkiväärimarinoitu broileri:
    Sekoita marinadin ainekset keskenään. Leikkaa broilerin rintafileet kolmeen osaan pitkittäin ja työnnä ne vartaisiin. Valele vartaat marinadilla ja anna marinoitua hetki ennen grillausta. Grillaa grillissä tai uunissa 200 asteessa noin 15 min. Tarjoile salaatinkanssa.

    Basilikasorbetti:
    Tee sokeriliemi. Kuumenna vettä ja sekoita joukkoon Fruisana hedelmäsokeri. Anna sokerin liueta hyvin veteen. Jäähdytä seos. Lisää jäähtyneeseen sokeriliemeen sitruunamehu ja basilikasilppu. Nosta seos pakastimeen noin 2 tunniksi kunnes se on kohmettunut hieman. Sekoittele puolen tunnin välein että rakenteesta tulee tasaista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita ne hyvin kohmettuneeseen sitruunaseokseen. Pakasta. Tarjoile sorbetti annoskulhoissa ja kaada päälle kuohuviiniä.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää