Lemoncurd ja hedelmäiset yrttisämpylät

Ainekset

Lemoncurd:
1,5 dl
Fruisana hedelmäsokeria
2
ison sitruunan mehu ja raastettu kuori
4
kananmunan keltuaista
100 g
suolatonta voita
Hedelmäiset yrttisämpylät:
5 dl
lämmintä vettä
2 rkl
kuivahiivaa
3 rkl
hedelmäsokeria
10 dl
sämpyläjauhoja
3 dl
auringonkukansiemeniä
2 dl
hienonnettuja yrttejä
1 dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä
3 dl
kuivattuja hedelmiä hienonnettuna esim. viikunoita ja aprikooseja
tarjolle lemoncurdia ja mascarponejuustoa

Valmistusohjeet

  1. Lemoncurd:
    Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehut. Sekoita sitruunan kuori ja Fruisana hedelmäsokeri keskenään. Sekoita sitruunanmehu ja keltuaiset. Lisää sokeri-sitruunankuori seos. Kaada seos lasi tai metallikulhoon. Nosta kulho kattilan päälle, jonka pohjalla on kiehuvaa vettä. Anna veden kiehua hiljalleen kattilassa ja lisää voi kulhoon pieninä paloina. Sekoita seosta koko ajan kunnes voi sulaa ja seos paksuuntuu. Noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada pieniin hillopurkkeihin.

    Hedelmäiset yrttisämpylät:
    Kaada kulhoon lämmin vesi, kuivahiiva ja 2 tl sokeria. Sekoita ja anna seistä, kunnes pinta vähän kuplii. Laita jauhot ja siemenet toiseen kulhoon, lisää loput sokerista ja lisää hiivaseos jauhokasan keskelle kuoppaan. Sekoita ainekset hyvin ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Nostata taikinaa lämpimässä paikassa liinan niin kauan kuin takina on tuplaantunut.
    Sekoita hienonnetut yrtit, öljy ja hienonnetut hedelmät taikinan joukkoon hyvin vaivaten, ja tee taikinasta pieniä sämpylöitä. Voit nostaa sämpylät uunipellille tai laittaa ne vaikka muffinivuokiin. Anna sämpylöiden kohota vielä kaksinkertaisiksi ennen paistoa. Paista sämpylöitä 175 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile lemon curdin ja mascarponejuuston kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää