Reseptit

Lihavartaat ja tomaattihilloke

Ainekset

Lihavartaat:
400 g
naudan ulkofileetä
400 g
lampaan ulkofileetä
2
paprikaa
2
punasipulia
1-2 tl
Maldon suolaa eli gourmet sormisuolaa
ripaus maustepippuria
marinadi:
0,5 dl
oliiviöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
2
valkosipuinkynttä
1 rkl
hedelmäsokeria
tuoretta oreganoa
Tomaattihilloke:
0,5 kg
tomaatteja
3
sipulia
2
oksaa rosmariinia
0,5 dl
oliiviöljyä
1-2 tl
suolaa
ripaus cayennenpippuria
2 rkl
punaviinietikkaa
0,5 dl
Fruisana- hedelmäsokeria
tilkka vettä

Valmistusohjeet

  1. Lihavartaat:
    Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi. Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Sekoita marinadin ainekset ja laita lihat sekä kasvikset marinoitumaan pariksi tunniksi. Pujottele ainekset vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja pyyhi liiat marinadit pois vartaiden pinnasta. Mausta vartaat suolalla ja maustepippurilla ja grillaa ne kypsiksi.


    Tomaattihilloke:
    Lohko tomaatit ja poista vihreä kova kanta. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Mittaa kattilaan öljy, suola, cayennenpippuri ja rosmariinit. Lisää myös sipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisä sitten etikka, sokeri ja lopuksi tomaatit. Hauduta 15-20 minuuttia. Lisää kattilaan tarvittaessa tilkka vettä.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää