Lihavartaat ja tomaattihilloke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lihavartaat ja tomaattihilloke

12.6.2007 10:02

Ainekset

  • <b>Lihavartaat:</b>

  • 400 g

    naudan ulkofileetä

  • 400 g

    lampaan ulkofileetä

  • 2

    paprikaa

  • 2

    punasipulia

  • 1-2 tl

    Maldon suolaa eli gourmet sormisuolaa

  • ripaus maustepippuria

  • marinadi:

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2

    valkosipuinkynttä

  • 1 rkl

    hedelmäsokeria

  • tuoretta oreganoa

  • <b>Tomaattihilloke:</b>

  • 0,5 kg

    tomaatteja

  • 3

    sipulia

  • 2

    oksaa rosmariinia

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1-2 tl

    suolaa

  • ripaus cayennenpippuria

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 0,5 dl

    Fruisana- hedelmäsokeria

  • tilkka vettä

Valmistusohjeet

  1. <b>Lihavartaat:</b> Leikkaa lihat reiluiksi kuutioiksi. Paloittele paprikat ja lohko sipulit. Sekoita marinadin ainekset ja laita lihat sekä kasvikset marinoitumaan pariksi tunniksi. Pujottele ainekset vedessä liotettuihin varrastikkuihin ja pyyhi liiat marinadit pois vartaiden pinnasta. Mausta vartaat suolalla ja maustepippurilla ja grillaa ne kypsiksi. <b>Tomaattihilloke:</b> Lohko tomaatit ja poista vihreä kova kanta. Leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Mittaa kattilaan öljy, suola, cayennenpippuri ja rosmariinit. Lisää myös sipulit. Kuumenna sekoitellen. Lisä sitten etikka, sokeri ja lopuksi tomaatit. Hauduta 15-20 minuuttia. Lisää kattilaan tarvittaessa tilkka vettä. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit