Mansikkakakku

Mansikkakakku on kesäklassikko!

Ainekset

Taikina:
150 g
pehmeää voita
1,75 dl
sokeria
2,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1
appelsiinin raastettu kuori
puolikkaan appelsiinin mehu
2
kananmunaa
2 rkl
mantelilastuja
Täyte:
2 l
mansikoita
4 dl
kuohukermaa
100 g
vaniljalla maustettua tuorejuustoa
puolikkaan appelsiinin mehu
0,5-1 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja appelsiinin mehu ja kuori. Sekoita.
  2. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180 asteessa n. 25-30 min, kunnes kakun pinta on kimmoisa. Anna jäähtyä ja leikkaa kakku kahteen osaan.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se juuston joukkoon. Mausta sokerilla ja appelsiinimehulla. Viipaloi mansikat ja sekoita puolet puoleen kerma-juustoseokseen.
  4. Levitä seos kakkupohjalle ja nosta päälle kakun toinen puoli. Levitä loppu kerma-juustoseos kakun päälle ja reunoilla ja koristelle mansikoilla sekä tuoreella mintulla ja mantelilastuilla.

    Reseptit: Teresa Välimäki

Kommentit

    Näytä lisää