Maissikeitto ja bbq ravut - Reseptit - Ilta-Sanomat

Maissikeitto ja bbq ravut

30.7.2007 20:24

Ainekset

  • <b>Maissikeitto:</b>

  • 6

    grillattua maissia

  • 1

    sipuli

  • voita kuullotukseen

  • 7 dl

    kanalientä

  • 2 dl

    kermaa

  • suolaa ja mustapippuria

  • <b>BBQ-ravut:</b>

  • 4

    isoa jumbo tiikerirapua

  • bbq-marinadi:

  • 2

    valkosipulinkynttä hienoksi hakattuna

  • 2 tl

    inkivääritahnaa

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 rkl

    siirappia

  • 4 rkl

    soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. <b>Grillattu maissikeitto</b> Jos sinulle on jäänyt grillijuhlista grillattuja maisseja, tämän keiton voi valmistaa vaikka niistä, tai grillata maissit juuri tätä varten. Jos käytät raakaa maissia, keitä se ennen grillausta kypsäksi. Voit käyttää myös kaupasta löytyviä esikeitettyjä maisseja, jotka ovat usein vakuumissa. Grillaa maissit tasaisesti. Leikkaa grillatut maissinjyvät irti rungosta kulhoon. Kuullota kattilassa kuumassa voissa 1 hienonnettu sipuli ja lisää maissinjyvät. Lisää kanaliemi ja kerma ja anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä pippurilla. <b>BBQ-ravut:</b> Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi rapujen päälle ja anna marinoitua yön yli kylmässä. Grillaa ravut kuumalla grillillä ja tarjoile vihreän salaatin kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit