Maissikeitto ja bbq ravut

Ainekset

Maissikeitto:
6
grillattua maissia
1
sipuli
voita kuullotukseen
7 dl
kanalientä
2 dl
kermaa
suolaa ja mustapippuria
BBQ-ravut:
4
isoa jumbo tiikerirapua
bbq-marinadi:
2
valkosipulinkynttä hienoksi hakattuna
2 tl
inkivääritahnaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2 rkl
siirappia
4 rkl
soijakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Grillattu maissikeitto
    Jos sinulle on jäänyt grillijuhlista grillattuja maisseja, tämän keiton voi valmistaa vaikka niistä, tai grillata maissit juuri tätä varten.
    Jos käytät raakaa maissia, keitä se ennen grillausta kypsäksi. Voit käyttää myös kaupasta löytyviä esikeitettyjä maisseja, jotka ovat usein vakuumissa. Grillaa maissit tasaisesti. Leikkaa grillatut maissinjyvät irti rungosta kulhoon. Kuullota kattilassa kuumassa voissa 1 hienonnettu sipuli ja lisää maissinjyvät. Lisää kanaliemi ja kerma ja anna kiehua noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta suolalla sekä pippurilla.

    BBQ-ravut:
    Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kaada marinadi rapujen päälle ja anna marinoitua yön yli kylmässä. Grillaa ravut kuumalla grillillä ja tarjoile vihreän salaatin kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää