Savulohisalaattia ja muurikkalettuja vaahterasiirapilla - Reseptit - Ilta-Sanomat

Savulohisalaattia ja muurikkalettuja vaahterasiirapilla

31.7.2007 20:22

Ainekset

  • <b>Savulohisalaatti:</b>

  • 6 dl

    keitettyä riisiä

  • 300 g

    lämminsavulohta

  • 100 g

    tuoreita herneitä

  • 2

    vartta kesäsipulia

  • 1

    keltainen paprika

  • 2-3

    keitettyä kananmunaa

  • 1

    nippu tilliä

  • 1

    ruukku rapeaa salaattia

  • suolaa ja pippuria

  • 3 rkl

    sitruunaoliiviöljyä

  • 2-3 tl

    valkoviinietikkaa

  • <b>Muurikkaletut:</b>

  • 8 dl

    maitoa

  • 3,5 dl

    vehnäjauhoja

  • 2

    kananmunaa

  • 2 tl

    suolaa

  • 1 dl

    sokeria

  • vaahterasiirappia ja tuoreita kauden marjoja

Valmistusohjeet

  1. <b>Savulohisalaatti:</b> Sekoita kulhossa riisi, paloiteltu lohi, herneet, kuutioitu paprika, hienonnettu kesäsipuli sekä tilli. Mausta ja nostele salaatti vihreälle salaattipedille sekä koristele kananmunaviipaleilla. <b>Muurikkalettuja vaahterasiirapilla:</b> Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Paista rapeita lettuja muurinpohjalla tai pannulla. Tarjoile letut tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa. Reseptit: Alex Nurmi

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit