Savulohisalaattia ja muurikkalettuja vaahterasiirapilla

Ainekset

Savulohisalaatti:
6 dl
keitettyä riisiä
300 g
lämminsavulohta
100 g
tuoreita herneitä
2
vartta kesäsipulia
1
keltainen paprika
2-3
keitettyä kananmunaa
1
nippu tilliä
1
ruukku rapeaa salaattia
suolaa ja pippuria
3 rkl
sitruunaoliiviöljyä
2-3 tl
valkoviinietikkaa
Muurikkaletut:
8 dl
maitoa
3,5 dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
2 tl
suolaa
1 dl
sokeria
vaahterasiirappia ja tuoreita kauden marjoja

Valmistusohjeet

  1. Savulohisalaatti:
    Sekoita kulhossa riisi, paloiteltu lohi, herneet, kuutioitu paprika, hienonnettu kesäsipuli sekä tilli. Mausta ja nostele salaatti vihreälle salaattipedille sekä koristele kananmunaviipaleilla.

    Muurikkalettuja vaahterasiirapilla:
    Sekoita kaikki lettutaikinan ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolen tunnin ajan. Paista rapeita lettuja muurinpohjalla tai pannulla. Tarjoile letut tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää