Grillattua kassleria ja caesarsalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattua kassleria ja caesarsalaattia

Grillattu kassler saa seurakseen caesarsalaattia.

2.8.2007 20:56

Ainekset

  • <b>Ceasarsalaatti:</b>

  • 1 kpl

    Romaine salaattia

  • <b>Kastike:</b>

  • 5

    anjovisfileetä

  • 1

    keltuainen

  • 1 rkl

    dijon-sinappia

  • 1 tl

    worcestershire kastiketta

  • muutama tippa tabascoa

  • 2 rkl

    sitruuna mehua

  • 1-2

    valkosipulinkynttä

  • 1-1,5 dl

    rypsiöljyä

  • mustapippuria myllystä

  • suolaa

  • 100 g

    parmesanjuustoa

  • 100 g

    pekonia

  • 4

    siivua vaaleaa leipää kuutioina krutonkeja varten

  • <b>Grillattu kassler:</b>

  • 800 g

    porsaan kassleria

  • 3-5

    kynttä valkosipulia

  • suolaa

  • muutama tuore timjamin oksa

  • lehtipersiljaa nippu

  • 2

    laakerinlehteä

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • <b>Vuokaan:</b>

  • vettä tai lihalientä

  • porkkanaa, herkkusieniä, sipulia, katajanmarjoja

  • lopuksi lihan pintaan vielä mustapippuria ja suolaa

  • foliota vetäytymistä varten

  • ruokaöljyä grillaukseen

Valmistusohjeet

  1. <b>Caesarsalaatti:</b> Laita kulhon pohjalle keltuaiset, anjovisfileet, murskattu valkosipuli ja dijon-sinappi sekä muutama rouhaisu mustapippuria. Sekoita haarukalla kaikki tasaiseksi tahnaksi ja ala lisäämään öljyä pikku hiljaa, ohuena nauhana. Sekoita voimakkaasti koko ajan. Lisää loput ainekset ja maistele onko suolaa ja tulisuutta tarpeeksi. Revi romainesalaatin lehdet kulhoon ja kaada kastike salaatinlehdille. Viimeistele salaatti parmesaanilastuilla, rapeaksi paahdetuilla pekoniviipaleilla ja paistetuilla leipäpaloilla eli krutongeilla.

  2. <b>Kassler:</b> Sekoita mausteet keskenään tahnaksi ja hiero ne kasslerin pintaan. Kääri liha kelmuun ja anna maustua/marinoitua 4-5 tuntia. Ota liha pois kelmusta, puhdista pinta ylimääräisistä mausteista. Ruskista kuumalla pannulla tai grillissä kasslerin pinta. Laita ruskistettu liha uunivuokaan, lisää vettä/lihalientä, niin että kassler on melkein kokonaan peitossa. Ja lisää vielä kasviksia vuokaan. Kypsennä lihaa yön yli 85 asteisessa kiertoilmauunissa tai 100 asteessa tavallisessa uunissa, kunnes kassler on mureaa ja ylikypsää. Ota liha pois uunista, hiero pintaan vielä suolaa ja mustapippuria ja laita folioon vetäytymään. Tämän voit tehdä vaikka päivää aikaisemminkin, ennen grillausta. Grillaus: Leikkaa kasslerista haluamasi kokoisia viipaleita, penslaa ne öljyllä ja grillaa viipaleet grillissä. Grillauksen jälkeen voit sivellä kasslerit vielä esim. paistoliemellä, joka jäi uunivuokaan tai soijakastikkeella. Reseptit: Kari Aihinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit