Ahvenia halsterissa ja mansikoita sekä mascarponevaahtoa

Ainekset

Ahvenia halsterissa:
1 kg
ahvenia joista sisukset poistettu
1
nippu tilliä
suolaa
voinokareita
Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa:
1 l
tuoreita mansikoita
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
4 cl
sitruslikööriä
M:ascarponevaahto
150 g
mascarponejuustoa
1 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Ahvenet halsterissa:
    Laitaa suolaa, muutaman tillinoksa sekä voinokare ahvenien sisään. Sulje ahvenet halsteriin ja paista kypsiksi. Halutessa voit tehdä muutaman viillon kylkeen, jolloin saat kauniin näköisiä kaloja. Tarjoile uusien perunoiden sekä kasvisten kanssa.

    Marinoituja mansikoita ja mascarponevaahtoa:
    Kaada kulhoon kerma ja lisää sokerit. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele kermavaahto varovasti nuolijalla mascarponen joukkoon.

    Kaada vesi sekä sokeri kattilaan, kiehauta ja keitä 10 minuutin ajan. Lisää lopuksi likööri ja anna seoksen jäähtyä hiljalleen. Paloittele mansikat ja lisää ne kädenlämpöiseen marinadiin maustumaan. Nostele ne reikäkauhalla lautaselle ja lusikoi mascarponevaahtoa päälle.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää