Kantarellikeitto ja sienipikkelssi - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kantarellikeitto ja sienipikkelssi

Nämä syksyiset herkut hurmaavat: kantarellikeitto ja sienipikkelssi.

12.8.2007 22:46

Ainekset

  • <b>Sienipikkelssi:</b>

  • 2 l

    kantarelleja tai suppilovahveroita

  • Liemi:

  • 1

    sipuli tai pala purjoa

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 1,5 dl

    viinietikkaa

  • 3 dl

    vettä

  • 3 dl

    sokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • pala tuoretta inkivääriä

  • muskottikukkaa

  • <b>Kantarellikeitto:</b>

  • 1 l

    kantarelleja

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    voita

  • 2-3 rkl

    vehnäjauhoja

  • 4 dl

    sieni- tai kasvislientä

  • 4 dl

    kermaa

  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Sienipikkelssi:</b> Puhdista sienet huolellisesti. Mittaa liemiainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon sienet sekä sipulirenkaat. Keitä n. 5 min. ja kaada pikkelssi pieniin, puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin.

  2. <b>Kantarellikeitto:</b> Puhdista sienet ja paloittele suurimmat sienet muutamaan osaan. Hienonna sipuli ja kuullota se voin kanssa kattilassa. Lisää sienet ja paista seosta hetki. Lisää mausteet sekä jauhot joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada sieni- tai kasvisliemi joukkoon ja keitä 5 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua hiljalleen toiset 5 min. Tarkista maku ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit