Ainekset
<b>Kesäkurpitsamoussaka:</b>
2
kesäkurpitsaa
0,5 kg
perunaa
400 g
jauhelihaa
1-2
sipulia
loraus ruokaöljyä
6
isoa tomaattia tai 1 prk tomaattimurskaa
suolaa ja mustapippuria
tuoretta salviaa muutama lehti
<b>Juustokastike:</b>
2 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
0,5 l
maitoa
150 g
juustoraastetta
suolaa ja pippuria
jauhettua muskottia
Valmistusohjeet
<b>Kesäkurpitsamoussaka:</b> Kuumenna pannulla hieman öljyä. Ruskista jauheliha pannussa sipulin kanssa. Viipaloi pestyt kesäkurpitsat, tomaatit sekä kuoritut perunat. Nosta vihannessiivut kulhoon ja mausta ne suolalla, pippurilla ja hienonnetulla salvialla. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain vihannekset ja jauheliha. Kaada pinnalle juustokastike ja kypsennä moussaka uunissa 180-asteessa 40 min ajan.
<b>Juustokastike:</b> Sulata voi kattilassa ja lisää jauhot. Anna jauhojen kypsyä ja kaada kattilaan maito sekä mausteet. Anna kastikkeen suurustua koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta pohjaan. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon juusto. Reseptit: Alex Nurmi