Syyskesän pyttipannu ja herukkajäädyke

Pyttipannun jälkiruokana tarjotaan herukkajäädykettä.

Ainekset

Syyskesänpyttipannu:
4
mausteista grillimakkaraa
4-5
valkosipulinkynttä
2 rkl
ruokaöljyä
10
keitettyä perunaa
0,5
kesäkurpitsaa
10
retiisiä
3
kesäsipulia varsineen
2 dl
sokeriherneitä
hieman suolaa ja pippuria
4
kananmunaa
1 dl
tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Herukkajäädyke:
2 prk
maitorahkaa
2 dl
vaniljajogurttia
4 dl
herukoita, karviaisia tai muita marjoja
1 dl
tomusokeria jos haluat enemmän makeutta

Valmistusohjeet

  1. Syyskesän pyttipannu:
    Kuori ja kuutioi makkarat ja vihannekset samankokoisiin paloihin. Silppua sipulit. Kuumenna öljyä kasarissa ja nosta makkarapalat pannulle ja paista niitä hetki.

    Lisää perunat, kesäkurpitsa, retiisit ja sipulit. Paista hetken aikaa. Lisää sokeriherneet ja mausteet. Paista kananmunat ja ripottele niiden päälle ruohosipulisilppua. Tarjoile pyttipannun kanssa.

  2. Herukkajäädyke:
    Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada jäädykeaines pakastuksen kestävään vuokaan. Pakasta yön yli.

Kommentit

    Näytä lisää