Haudutetut ahvenrullat ja sieni-perunapaistos

Ainekset

Haudutetut ahvenrullat:
1 kg
ahvenfileitä
150 g
kylmäsavulohi siivuja
tuoretta tilliä
2 dl
kalalientä
2 dl
kuohukermaa
suolaa
pippuria
ripaus sahramia
Sieni-perunapaistos:
5 dl
metsäsieniä
0,5 kg
keitettyjä pieniä perunoita
1 rkl
voita
1
kesäsipuli varsineen

Valmistusohjeet

  1. Haudutetut ahvenrullat:
    Levitä ahvenfileet työlaudalle, mausta ne ja nosta jokaisen fileen päälle pala savulohta sekä tillinoksa. Kääri file rullalle ja nostele ne voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kattilassa kalaliemi, kerma sekä mausteet ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä kalat uunissa 200 aseessa n. 10 min ajan ja tarjoile lisäkkeen kanssa.

    Sieni-perunapaistos:
    Paloittele sienet sekä jäähtyneet perunat. Hienonna myös sipuli sekä sen varsiosa. Kuumenna pannu ja paista voinokareen kanssa kaikki raaka-aineet ja mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla. Tarjoile kuumien ahvenfileiden kanssa.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää