Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan ja pekoniyllätys

Tarjoile tätä herkullista mausteliemessä keitettyä ja marinoitua kukkakaalia grilliruokien lisäkkeenä ja iltapalana lämpimän leivän kera.

19.8.2007 21:11

Ainekset

  • <b>Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan:</b>

  • 4 dl

    vettä

  • 1 dl

    keskihapokasta kuivaa valkoviiniä

  • 2 rkl

    sitruunamehua

  • 0,5 dl

    oliiviöljyä

  • 1

    sipuli pieneksi silputtuna

  • 2

    valkosipulinkynttä siivuina

  • 1

    tuore timjamin oksa

  • 1

    tuore oreganon oksa

  • 1

    laakerinlehti

  • 1 tl

    kokonaisia valkopippureita

  • 1 tl

    korianterinsiemeniä

  • 1 tl

    fenkolin siemeniä

  • 1

    tuore persiljan oksa

  • suolaa maun mukaan

  • <b>Paras kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys</b>

  • pekonia

  • kananmunia

  • kirsikkatomaatteja

  • yrttejä maun mukaan

  • suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Paras kukkakaaliruoka: Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan</b> Laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää paloiteltu kukkakaali ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsä. Nosta kukkakaali pois liemestä ja jäähdytä. Siivilöi marinadi ja jäähdytä sekin. Kaada jäähtynyt marinadi kukkakaalien päälle ja ripottele vielä pinnalle persiljaa ennen tarjoilua. Ps. Liemi sopii hyvin myös fenkolille, kesäkurpitsalle ja sipulille.

  2. <b>Paras kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys</b> Vuoraa muffinivuoan aukot pekoniviipaleilla ja särje jokaiseen aukkoon yksi muna.Lisää puolikas kirsikkatomaatti ja mausteita maun mukaan. Paista n. 200 asteessa uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit