Ainekset
<b>Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan:</b>
4 dl
vettä
1 dl
keskihapokasta kuivaa valkoviiniä
2 rkl
sitruunamehua
0,5 dl
oliiviöljyä
1
sipuli pieneksi silputtuna
2
valkosipulinkynttä siivuina
1
tuore timjamin oksa
1
tuore oreganon oksa
1
laakerinlehti
1 tl
kokonaisia valkopippureita
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
fenkolin siemeniä
1
tuore persiljan oksa
suolaa maun mukaan
<b>Paras kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys</b>
pekonia
kananmunia
kirsikkatomaatteja
yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria
Valmistusohjeet
<b>Paras kukkakaaliruoka: Kukkakaalia kreikkalaiseen tapaan</b> Laita kaikki marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää paloiteltu kukkakaali ja jatka keittämistä noin 20 minuuttia, kunnes kukkakaali on kypsä. Nosta kukkakaali pois liemestä ja jäähdytä. Siivilöi marinadi ja jäähdytä sekin. Kaada jäähtynyt marinadi kukkakaalien päälle ja ripottele vielä pinnalle persiljaa ennen tarjoilua. Ps. Liemi sopii hyvin myös fenkolille, kesäkurpitsalle ja sipulille.
<b>Paras kesämökin vierasvara: Pekoniyllätys</b> Vuoraa muffinivuoan aukot pekoniviipaleilla ja särje jokaiseen aukkoon yksi muna.Lisää puolikas kirsikkatomaatti ja mausteita maun mukaan. Paista n. 200 asteessa uunin alaosassa n. 20 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa.