Mustatorvisieni-paprikapasta ja kesäkurpitsasämpylät

Mustatorvisieni-paprikapasta ja kesäkurpitsasämpylät ovat maukasta arkiruokaa.

Ainekset

Mustatorvisieni-paprikapasta:
1 l
mustatorvisieniä tai muita sieniä esim. tatteja tai kantarelleja
1
sipuli
2
punaista paprikaa
3-4 rkl
voita tai margariinia
1 dl
hienonnettua ruohosipulia
suolaa ja mustapippuria
2 dl
kermaa
loraus konjakkia, jos haluat
parmesanjuustoa tarjoiluun
lisäksi tuorepastaa esim. tagliatellea
Kesäkurpitsasämpylät:
1
kesäkurpitsa raastettuna
1 prk
kermaviiliä
suolaa
3 dl
vettä
1 pss
kuivahiivaa
9-10 dl
sämpyläjauhoja
2 dl
kaurahiutaleita
0,5 dl
ruokaöljyä
0,5 dl
pellavansiemeniä
2-3 rkl
hunajaa tai siirappia

Valmistusohjeet

  1. Tatti-paprikapasta:
    Kuutioi sienet, sipulit ja paprika. Kuullota niitä kuumassa voissa hetki, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma, loraus konjakkia ja ruohosipulia.

    Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Tarjoile keitetyn tuorepastan, parmesaaniraasteen ja tuoreiden sämpylöiden kanssa.

  2. Kesäkurpitsasämpylät:
    Raasta kesäkurpitsa. Ripottele joukkoon hieman suolaa ja anna seistä noin tunnin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä ja purista ylimääräinen vesi pois.

    Sekoita kermaviili ja vesi. Kuumenna seos kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva kuivien aineiden joukkoon ja lisää vesi-kermaviiliseos, kesäkurpitsaraaste ja siirappi. Lisää öljyä vähitellen samalla taikinaa vaivaten.

    Kohota taikinaa n. 20 minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla. Tee taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja anna kohota vielä noin puolituntia. Valele sämpylät vielä siirapilla ja paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää