Paistettua luomukaritsaa ja punajuurihöystöä

Ainekset

Paistettu karitsa:
n 150 g
luomukaritsanfileetä per henkilö
kirnuvoita (saa erikoisliikkeistä mm. kauppahalleista)
ripaus suolaa
Helena-siskon punajuurihöystö:
500 g
tuoreita luomupunajuuria
1
luomusipuli
120 g
homejuustoa
mustapippuria
tuoreita yrttejä esim. salviaa ja persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Paistettua luomukaritsaa:
    Paista fileet tai paistiviipaleet pannulla kevyesti ja jätä sisältä punertavaksi. Mausta lopuksi suolalla.

    Helena-siskon punajuurihöystö:
    Kuullota sipulisilppua pannulla tilkassa öljyä. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon kuullotettu sipuli, osa homejuustorouheesta, yrtit, mustapippurirouhe sekä suola. Kumoa seos paistovuokaan ja kaada pinnalle luomukuohukerma sekä loput homejuustosta. Paista 1,5 h 180 asteessa. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Sopii hyvin riistan ja syksyisten liharuokien lisäkkeeksi.

    Reseptit: Irma Kärkkäinen

Kommentit

    Näytä lisää