Italialainen kesäkurpitsapiirakka ja kaura-omenalastut

Ainekset

Italialainen kesäkurpitsapiirakka:
1 pkt
pakastepiirakkataikinaa
1
kesäkurpitsa
1
sipuli
1 pkt
n. 150 g fetajuustoa
10 kpl
aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
vihreitä oliiviviipaleita
1-2 dl
tomaattimurskaa
2 dl
kermaviiliä
1
kananmuna
2 tl
kuivattua basilikaa
suolaa ja pippuria
Kaura-omenalastut:
1
omena
125 g
voita
2,5 dl
kaurahiutaleita tai mysliä
3 rkl
vehnäjauhoja
1,5 tl
leivinjauhetta
1,5 dl
ruokosokeria
1
kananmuna
1 tl
jauhettua inkivääriä tai tuoretta raastettua inkivääriä

Valmistusohjeet

  1. Italialainen kesäkurpitsapiirakka:
    Huuhtele ja leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Suolaa viipaleet kevyesti pinnalta ja kuullota pannulla sipulirenkaiden kanssa.
    Sekoita tomaattimurska, muna sekä kermaviili keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Painele piirastaikina piirakkavuokaan ja kaada 1/3 osa kastikkeesta pohjan päälle. Lado kesäkurpitsa-sipuli seos, fetajuustokuutiot, oliivit sekä hienonnetut tomaatit päällekkäin pohjalle ja kaada lopuksi päälle jäljelle jäänyt kastike. Halutessa lisää juustoraastetta ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.


    Kaura-omenalastut:
    Sulata voi kattilassa. Raasta omena ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kaikki raaka-aineet kattilaan, nosta kattilaliedeltä ja sekoita hyvin. Nostele lusikalla pyöreitä palloja leivinpaperille ja paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia.

    Reseptit: Alex Nurmi

Kommentit

    Näytä lisää