Mustajuurikeitto ja sienilehikäiset - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustajuurikeitto ja sienilehikäiset

Mustajuurikeiton kaveriksi sopivat rapeat sienilehikäiset.

30.8.2007 20:53

Ainekset

  • <b>Mustajuurikeitto:</b>

  • 500-600 g

    mustajuurta

  • 1 l

    vettä

  • 1

    sipuli

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 dl

    maitoa

  • suolaa

  • valkopippuria

  • laakerinlehteä

  • <b>Sienilehikäiset:</b>

  • 1 pkt

    lehtitaikinaa

  • 1 l

    metsäsieniä

  • 1

    purjosipuli

  • 100 g

    savuporoleikkelettä

  • 1

    kananmuna voiteluun

  • suolaa

  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. <b>Mustajuurikeitto:</b> Kuori mustajuuret ja lisää ne kiehuvaan veteen. Lisää joukkoon paloitellut sipulit sekä kaikki mausteet. Keitä kunnes mustajuuri on kypsää. Poista laakerinlehdet ja lisää kerma sekä maito ja anna kiehua hiljalleen 10 minuutin ajan. Soseuta ja tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

  2. <b>Sienilehikäiset:</b> Kuullota pannulla hienonnetut sienet sekä sipuli ja anna seoksen hetken jäähtyä. Lisää joukkoon hienonnettu savuporoleikkele sekä mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi, leikkaa siitä pieniä neliöitä, voitele munalla ja nostele n. 1 rkl täytettä taikinatyynyille. Taita neliöt kolmioiksi, painele reunat tiiviisti kiinni ja paista 200-asteisessa uunissa 10- 15 minuuttia. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit