Kylmäsavuporovuoka ja luumuja myslikuorrutuksella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kylmäsavuporovuoka ja luumuja myslikuorrutuksella

4.9.2007 13:09

Ainekset

  • <b>Kylmäsavuporovuoka:</b>

  • 250 g

    kylmäsavuporoa

  • 200 g

    lanttua

  • 200 g

    naurista

  • 6

    isoa perunaa

  • 150 g

    palsternakkaa

  • uunivuoan voiteluun hieman öljyä

  • 2 dl

    kermaa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 4 rkl

    piparjuurta

  • mustapippuria

  • suolaa

  • </b>Luumuja myslikuorrutuksella:</b>

  • 4-6

    kypsää luumua

  • 4 rkl

    fariinisokeria

  • 1

    appelsiinin puristettu mehu

  • 1 tl

    kanelia

  • päällinen:

  • 2 dl

    mysliä

  • 0,5 dl

    mantelilastuja

  • 1 dl

    sulatettua voita

  • 2 rkl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kylmäsavuporovuoka ja luumuja myslikuorrutuksella <b>Kylmäsavuporovuoka:</b> Suikaloi poro ja juurekset. Nostele ne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Sekoita kerman joukkoon lihaliemi, raastettu piparjuuri ja mausteet. Kaada kerma vuokaan. Paista 170 asteessa noin 1 h. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua folion alla. Tämä ruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä! <b>Luumuja myslikuorrutuksella:</b> Pilko luumut. Kuumenna fariinisokeria pannulla hetki että se rupeaa sulamaan. Lisää joukkoon pilkotut luumut, appelsiinin mehu ja kaneli. Paista hetki. Nosta luumut tarjoiluastioihin. Valmista päällinen. Sekoita mysli, mantelilastut, sokeri ja sulanut voi keskenään. Nosta luumujen päälle ja tarjoile heti. Jos tarjoiluastiasi on kuumuuden kestävä voit nostaa ne hetkeksi uuniin grillivastuksen alle niin että pinta ruskistuu. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit