Kylmäsavuporovuoka ja luumuja myslikuorrutuksella

Ainekset

Kylmäsavuporovuoka:
250 g
kylmäsavuporoa
200 g
lanttua
200 g
naurista
6
isoa perunaa
150 g
palsternakkaa
uunivuoan voiteluun hieman öljyä
2 dl
kermaa
2 dl
lihalientä
4 rkl
piparjuurta
mustapippuria
suolaa
Luumuja myslikuorrutuksella:
4-6
kypsää luumua
4 rkl
fariinisokeria
1
appelsiinin puristettu mehu
1 tl
kanelia
päällinen:
2 dl
mysliä
0,5 dl
mantelilastuja
1 dl
sulatettua voita
2 rkl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Kylmäsavuporovuoka ja luumuja myslikuorrutuksella

    Kylmäsavuporovuoka:
    Suikaloi poro ja juurekset. Nostele ne voideltuun uunivuokaan kerroksittain. Sekoita kerman joukkoon lihaliemi, raastettu piparjuuri ja mausteet. Kaada kerma vuokaan. Paista 170 asteessa noin 1 h. Anna vuoan vetäytyä hetki ennen tarjoilua folion alla. Tämä ruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä!

    Luumuja myslikuorrutuksella:
    Pilko luumut. Kuumenna fariinisokeria pannulla hetki että se rupeaa sulamaan. Lisää joukkoon pilkotut luumut, appelsiinin mehu ja kaneli. Paista hetki. Nosta luumut tarjoiluastioihin. Valmista päällinen. Sekoita mysli, mantelilastut, sokeri ja sulanut voi keskenään. Nosta luumujen päälle ja tarjoile heti. Jos tarjoiluastiasi on kuumuuden kestävä voit nostaa ne hetkeksi uuniin grillivastuksen alle niin että pinta ruskistuu.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää