Kurpitsasalaatti ja kurpitsapiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Kurpitsasalaatti ja kurpitsapiirakka

4.9.2007 13:23

Ainekset

  • <b>Kurpitsa-pähkinäpiirakka:</b>

  • 1 pkt

    valmista piirakkataikinaa

  • täyte:

  • 4 dl

    kurpitsasosetta (höyrytettyä kurpitsaa soseena)

  • 2 dl

    kermaa

  • 3

    kananmunaa

  • 1 dl

    tummaa demererasokeria

  • 0,5 tl

    kanelia

  • 0,5 tl

    neilikkaa

  • 1 rkl

    tuoretta raastettua inkivääriä

  • pähkinäkuorrutus:

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 2 rkl

    tummaa demererasokeria

  • 0,5 dl

    pähkinärouhetta esim. hasselpähkinä tai pekaanipähkinärouhetta

  • 50 g

    sulatettua voita

  • <b>Kurpitsasalaatti:</b>

  • 600 g

    kurpitsaa kuutioituna

  • 2

    kourallista vihreitä neulapapuja

  • 2

    isoa kotimaista omenaa

  • nippu vihreää salaattia

  • 200 g

    leipäjuustoa

Valmistusohjeet

  1. <b>Kurpitsa-pähkinäpiirakka:</b> Painele piirakkataikina vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista n. 50-60 min 175 asteessa. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja nosta piirakkapohjan päälle. Paista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa. <b>Kurpitsasalaatti:</b> Nosta kurpitsakuutiot uunivuokaan ja pirskottele päälle hieman öljyä. Paahda niitä noin 15 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä. Kiehauta neulapavut nopeasti ja jäähdytä. Leikkaa omena siivuiksi. Kokoa salaatti ja kuutioi päälle vielä leipäjuusto. Tarjoile tuoreen leivän kanssa. Reseptit: Sanna Miettunen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit