Kurpitsasalaatti ja kurpitsapiirakka

Ainekset

Kurpitsa-pähkinäpiirakka:
1 pkt
valmista piirakkataikinaa
täyte:
4 dl
kurpitsasosetta (höyrytettyä kurpitsaa soseena)
2 dl
kermaa
3
kananmunaa
1 dl
tummaa demererasokeria
0,5 tl
kanelia
0,5 tl
neilikkaa
1 rkl
tuoretta raastettua inkivääriä
pähkinäkuorrutus:
1 dl
kaurahiutaleita
2 rkl
tummaa demererasokeria
0,5 dl
pähkinärouhetta esim. hasselpähkinä tai pekaanipähkinärouhetta
50 g
sulatettua voita
Kurpitsasalaatti:
600 g
kurpitsaa kuutioituna
2
kourallista vihreitä neulapapuja
2
isoa kotimaista omenaa
nippu vihreää salaattia
200 g
leipäjuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kurpitsa-pähkinäpiirakka:
    Painele piirakkataikina vuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Paista n. 50-60 min 175 asteessa. Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja nosta piirakkapohjan päälle. Paista vielä 10-15 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

    Kurpitsasalaatti:
    Nosta kurpitsakuutiot uunivuokaan ja pirskottele päälle hieman öljyä. Paahda niitä noin 15 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä. Kiehauta neulapavut nopeasti ja jäähdytä. Leikkaa omena siivuiksi. Kokoa salaatti ja kuutioi päälle vielä leipäjuusto. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää