Valkosipulikeitto ja feta-pinaattipasteijat - Reseptit - Ilta-Sanomat

Valkosipulikeitto ja feta-pinaattipasteijat

Kuohkea valkosipulikeitto ja feta-pinaattipasteijat hurmaavat vieraasi.

10.9.2007 20:33

Ainekset

  • <b>Valkosipulikeitto:</b>

  • 15

    kokonaista valkosipulia

  • 1

    sipuli

  • 8 dl

    kasvis- tai kanalientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    vehnäjauhoja

  • suolaa

  • valkopippuria

  • 1 dl

    ruohosipulia silputtuna

  • <b>Feta-pinaattipasteijat:</b>

  • 1 pkt

    piirakkataikinaa

  • 150 g

    pakastepinaattia tai tuoretta ryöpättyä

  • 1

    sipuli

  • 2 rkl

    voita

  • 100 g

    fetajuustoa

  • 1

    kananmuna

  • 1

    valkosipulinkynsi

Valmistusohjeet

  1. <b>Valkosipulikeitto:</b> Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi, älä ruskista niitä. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää mausteet ja lisää hetken kuluttua liemi. Keitä hiljalleen 20 minuuttia ja tarkista maku. Soseuta keitto. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita vaahto keiton joukkoon. Kuumenna ja mausta tarvittaessa suolalla. Ripottele ruohosipulisilppu keittoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa tuoreen leivän kanssa.

  2. <b>Feta-pinaattipasteijat:</b> Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois. Hienonna sipulit. Hauduta pinaatti, mausteet sekä sipulit voissa pannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi. Jaa täyte neliöille. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi. Painele reunat kiinni haarukan avulla. Voitele ja paista 250 asteessa 8 - 10 minuuttia. Reseptit: Alex Nurmi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit