Uuniomenat ja kardemumma-vaniljakastike

Uuniomenat valmistuvat helposti valmiista voitaikinasta. Kardemummalla maustettu vaniljakastike viimeistelee omenat.

Ainekset

Uuniomenat:
1 pkt
voitaikinaa
8
omenaa
2 dl
muromysliä
1 dl
sulatettua voita
0,5 dl
kuusenkerkkäsiirappia tai vaahterasiirappia
Kardemumma-vaniljakastike:
5 dl
kuohukermaa
1 dl
raakaruokosokeria
2
vaniljatankoa
4-6
kardemumman siementä
5
keltuaista

Valmistusohjeet

  1. Uuniomenat:
    Sulata voitaikina ja painele taikinaa muffinivuokien pohjalle ja reunoille. Koverra omenoista siemenet ja nosta omenat voitaikinan sisään. Sekoita mysli, sulatettu voi ja kuusenkerkkäsiirappi ja täytä omenat myslitäytteellä. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

  2. Kardemumma-vaniljakastike:
    Kiehauta kerma halkaistujen vaniljatankojen ja kardemummansiementen kanssa. Anna hautua hetken kannen alla lämpimässä. Siivilöi kermaseos. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi ja kaada päälle lämmin siivilöity kermaseos. Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita koko ajan kunnes seos on paksua. Jäähdytä ja tarjoile uuniomenoiden kanssa.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää