Luumukastike ja Marin kaneli-vadelmaihanuushilloke

Ainekset

Luumukastike:
2 kg
tummia luumuja
250 g
salottisipuleita
150 g
rusinoita
mausteeksi 0,5 tl: inkivääriä, maustepippuria, sinappijauhetta, mustapippuria, muskottia ja chiliä
2 tl
suolaa
150 g
tummaa sokeria
1 l
hunaja-omenaviinietikkaa
Marin kaneli-vadelmaihanuushilloke:
1 l
vadelmia
3-5 dl
hillosokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa

Valmistusohjeet

  1. VOITTAJA:

    Luumukastike:
    Poista luumuista kivet. Mittaa kasariin luumut, pilkotut salottisipulit, mausteet, rusinat ja puolet etikasta. Keitä miedolla lämmöllä ilman kantta niin, että luumut muuttuvat pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loput etikat, sokeri ja suola. Keitä kunnes kastike hieman sakeutuu. Säilö kuumana kuumiin pulloihin tai purkkeihin.

    Tämä kastike sopii kaikenlaisten grilliruokien lisäkkeeksi, dipiksi
    varsinkin possun ja kanan, myös makkaran kanssa.
    Hieman chutneyn tyylinen kastike!

    Resepti: Leena Bethell


    KUNNIAMAININTA:

    Marin kaneli-vadelmaihanuushilloke:
    Mittaa marjat ja sokeri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Kuori vaahto jos sitä tulee. Sekoita joukkoon lopuksi mausteet, hauduta hetki ja tölkitä lasipurkkeihin, jotka on ensin käytetty 100 asteen uunissa. Säilytä viileässä.

    KOMMENTIT:

    - tuttu ja helppo mutta mausteet tekevät tästä hillosta todella ihanan. Ajatuksena juuri se, että mausteita voi rohkeasti käyttää tutuissa jutuissa!

    Resepti: Mari Vuorenmaa

Kommentit

    Näytä lisää