Lammas-kaalilaatikko ja kuningatarkiisseli

Lammas-kaalilaatikon jälkeen maistuu makea kuningatarkiisseli.

Ainekset

Lammas-kaalilaatikko:
1,5 kg
keräkaalia
400 g
lampaan lihaa (paistia tai paahtopaistia)
5 dl
lihalientä
2 dl
riisiä
5 dl
maitoa
2
munaa
suolaa
maustepippureita
1 tl
kuivattua meiramia
1 tl
kuivattua minttua
laakerinlehtiä
siirappia
Kuningatarkiisseli:
300 g
marjoja
1 l
mansikka- tai vadelmamehua
2 dl
sokeria
1
halkaistu vaniljatanko
2 rkl
perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. Lammas-kaalilaatikko:
    Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeiksi voissa padassa. Ruskista pannulla lammaspalat ja lisää kaalin joukkoon. Lisää myös mausteet. Lisää lihaliemi sekä riisi ja keitä 10-15 minuuttia.

    Lisää myös munamaito. Voitele sillä välin uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoa sekä muutama voinokare ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia-1 tunti. Ruoka vain paranee, mitä kauemmin sitä haudutetaan.

  2. Kuningatarkiisseli:
    Kuumenna kattilassa marjamehu, sokeri sekä vaniljatanko. Lisää marjat joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutamien minuuttien ajan. Sekoita vesitilkkaan perunajauhot ja kaada ohuena nauhana joukkoon kokoajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei kiisselistä tule sameaa ja liisterimäistä. Tarjoile maustetun kermavaahdon kera.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää