Lammas-kaalilaatikko ja kuningatarkiisseli - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lammas-kaalilaatikko ja kuningatarkiisseli

Lammas-kaalilaatikon jälkeen maistuu makea kuningatarkiisseli.

17.9.2007 22:15

Ainekset

  • <b>Lammas-kaalilaatikko:</b>

  • 1,5 kg

    keräkaalia

  • 400 g

    lampaan lihaa (paistia tai paahtopaistia)

  • 5 dl

    lihalientä

  • 2 dl

    riisiä

  • 5 dl

    maitoa

  • 2

    munaa

  • suolaa

  • maustepippureita

  • 1 tl

    kuivattua meiramia

  • 1 tl

    kuivattua minttua

  • laakerinlehtiä

  • siirappia

  • <b>Kuningatarkiisseli:</b>

  • 300 g

    marjoja

  • 1 l

    mansikka- tai vadelmamehua

  • 2 dl

    sokeria

  • 1

    halkaistu vaniljatanko

  • 2 rkl

    perunajauhoja

Valmistusohjeet

  1. <b>Lammas-kaalilaatikko:</b> Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota suikaleet pehmeiksi voissa padassa. Ruskista pannulla lammaspalat ja lisää kaalin joukkoon. Lisää myös mausteet. Lisää lihaliemi sekä riisi ja keitä 10-15 minuuttia. Lisää myös munamaito. Voitele sillä välin uunivuoka ja kaada kaaliseos siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoa sekä muutama voinokare ja kypsennä 180-asteisessa uunissa 45 minuuttia-1 tunti. Ruoka vain paranee, mitä kauemmin sitä haudutetaan.

  2. <b>Kuningatarkiisseli:</b> Kuumenna kattilassa marjamehu, sokeri sekä vaniljatanko. Lisää marjat joukkoon ja anna kiehua hiljalleen muutamien minuuttien ajan. Sekoita vesitilkkaan perunajauhot ja kaada ohuena nauhana joukkoon kokoajan sekoittaen. Älä vispaa, ettei kiisselistä tule sameaa ja liisterimäistä. Tarjoile maustetun kermavaahdon kera. Reseptit: Sanna Miettunen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit