Saltimbocca alla romana ja suklaa-juustokakku

Ainekset

Saltimbocca:
4
vasikan ulkofileepihviä n. 200 g pihvi
8
viipaletta prociutto kinkkua
tuoretta salviaa, loraus valkoviiniä
suolaa ja pippuria
ruokaöljyä ja voita paistamiseen
cocktailtikkuja kiinnittämiseen
Suklaa-juustokakku:
pohja:
200 g
suklaakeksejä rouhittuna
1 dl
sulatettua voita
täyte:
3
kananmunaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
1 dl
ruokosokeria
250 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
50 g
tummaa suklaata rouhittuna
4 rkl
tummaa kaakaojauhetta
1 dl
kokonaisia hasselpähkinöitä
tomusokeria ja marjoja tai hedelmiä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Saltimbocca:
    Nuiji pihvit varovasti ohuiksi. Ripottele päälle hieman suolaa ja pippuria. Nosta pihvin päälle 2 kinkkusiivua ja salvian lehtiä. Kääri pihvi rullalle tai taita se ja kiinnitä cocktailtikulla halutessasi. Paista voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi. Lorauta joukkoon pannulle hieman valkoviiniä. Jätä liha hieman roseeksi, älä paista kuivaksi. Tarjoile höyrytettyjen kasvisten kuten esim. pinaatin kanssa tai tuorepastan.

    Suklaa-juustokakku:
    Rouhi keksit ja sekoita joukkoon sulanut voi. Painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon tumma suklaarouhe, kaakao ja hasselpähkinät. Sekoita huoneenlämpöisen juuston joukkoon kermavaahto. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti juustoseoksen joukkoon. Yhdistä kaikki ainekset ja kaada vuokaan. Paista 175 asteessa noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele kakku tomusokerilla ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

    Reseptit: Sanna Miettunen

Kommentit

    Näytä lisää