Syksyiset lämpimät voileivät

1.10.2007 16:30

Ainekset

  • <b>Syksyiset lämpimät voileivät:<b>

  • 8

    siivua ranskanleipää

  • 1 prk

    tonnikalaa eli noin 200 g

  • 2 dl

    maustettua tomaattimurskaa esim. chilillä tai valkosipulilla

  • 1 tl

    pizzamaustetta

  • 0,5 tl

    chilimaustetta

  • 1 tl

    suolaa

  • 150 g

    juustoraastetta

  • <b>Suppilovahveroleivät:</b>

  • 8

    siivua ruisleipää

  • 1,5 l

    suppilovahveroita

  • 2

    sipulia

  • 150 g

    kinkkua suikaleina

  • 2 tl

    vehnäjauhoja

  • 2-3 dl

    kermaa

  • 1 tl

    rakuunaa

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. <b>Tonnikalaleivät:</b> Sekoita kulhossa tomaattimurska, mausteet sekä tonnikala. Leikkaa ranskan leivästä 8 siivua jotka nostelet uunipellille. Lusikoi täytettä päälle ja ripottele lopuksi pintaan juustoraaste. Gratinoi uunissa 210 asteessa 10 min ajan. <b>Suppilovahvero leivät:</b> Kuullota sipuli pehmeäksi pannulla ja lisää sienet. Paista seos pehmeäksi ja lisää kinkkusuikaleet sekä mausteet. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita seos hyvin. Kaada lopuksi kerma ja anna muhennoksen hautua muutama minuutti. Lusikoi muhennos leipien päälle ja halutessa raasta pinnalle vielä juustoraastetta. Gratinoi uunissa 220 asteessa 8-10 min ajan. Reseptit: Alex Nurmi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit