Nakkistroganoff ja yrttinen perunamuusi

Ainekset

Nakkistroganoff:
15-20 kpl
kuorellisia nakkeja
1 rkl
voita
1
sipuli
4
suolakurkkua
1 rkl
tomaattipyreetä tai ketsuppia
2 rkl
vehnäjauhoja
2 dl
suolakurkkujen lientä
6 dl
vettä
2 dl
kermaa
2 dl
smetanaa
mustapippuria myllystä
suolaa
Yrttiperunamuusi:
1 kg
perunoita
100 g
voita
2 dl
maitoa
0,5 dl
maissi- tai rypsiöljyä
yrttejä kuten basilikaa, persiljaa ja timjamia
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Nakkistroganoff:
    Silppua nakit sentin paloiksi. Ruskista voissa kevyesti pannulla. Ota nakit sivuun. Silppua sipuli. Paista sipuli nakkien rasvassa. Lisää tomaattipyree. Anna kuumentua. Kaada kaikki ainekset valurautapataan. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja sekoita. Lisää kurkkuliemi ja vesi. Anna kiehahtaa ja lisää kerma. Keitä 20-30 minuuttia, jotta jauho kypsyy. Lisää suolakurkku ja pippuri. Tarkista suola. Lisää päälle smetanaa.

    Yrttiperunamuusi:
    Keitä perunat. Muussaa perunat perunasurvimella ja lisää voita ja kuumaa maitoa joukkoon. Valmista yrttiöljy sekoittamalla oliiviöljy ja yrtit sauvasekoittimella, lisää suolaa. Kaada yrttiöljy muusin joukkoon ja tarjoile kuumana.

    Reseptit: Antti Vahtera

Kommentit

    Näytä lisää