Sinihomejuustofondyy ja pähkinäisiä leipätikkuja

Ainekset

Sinihomejuustofondyy:
1,5 dl
puolikuivaa viiniä esim. Kendermanns Organically Grown
400 g
gorgonzola tai roquefort sinihomejuustoa
1 tl
maissisuurustetta sekoitettuna loraukseen viiniä
dippailuun päärynää tai omenaa sekä
leipätikkuja tai tuoretta leipää
Leipätikut:
7 dl
hiivaleipäjauhoja
1 tl
kuivahiivaa
0,5 dl
saksanpähkinöitä
1 tl
hienoa merisuolaa
2 dl
vettä
2 rkl
saksanpähkinäöljyä

Valmistusohjeet

  1. Sinihomejuustofondyy:
    Kuumenna viini kiehuvaksi fondyy padassa. Lisää joukkoon vähitellen juustoa ja lopuksi jauho-viiniseos. Sekoita kunnes seos on sileää. Nosta fondyy pöytään pienen kaasuliekin tai kynttilöiden päälle ja tarjoile lisäksi esim. päärynää tai omenaa ja leipätikkuja tai tuoretta leipää.

    Leipätikut:
    Laita jauhot, kuivahiiva, suola ja saksanpähkinät monitoimikoneeseen. Koneen pyöriessä lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä hetki ja nosta taikina kulhoon lepäämään tunnin ajaksi. Vaivaa taikinaa hetki ja levitä se levyksi. Leikkaa noin 1 cm paksuisia suikaleita ja kieritä suikaleet spiraaleiksi. Nosta ne leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 15-18 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää